Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wij zijn ons brein

van baarmoeder tot Alzheimer

Wij zijn ons brein - Dick Swaab - ISBN: 9789046705063
Prijs: € 15,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (01-05-2019)
Genre: Geneeskunde algemeen
Boekenliefde.nl:
Wij zijn ons brein op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dick Swaab volgt de mens,en dan vooral zijn hersenen, vanaf de conceptie tot en met de dood. Alles komt voorbij in Wij zijn ons brein: puberteit, seksualiteit, anorexia, alzheimer, medicatie, criminaliteit, geloof, hersenbeschadiging, psychische problemen en bijnadoodervaringen. Na lezing van dit boek zul je beter begrijpen waarom je bent wie je bent.

Details

Titel: Wij zijn ons brein
auteur: Dick Swaab
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 36
Aantal pagina's: 480
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 01-05-2019
NUR: Geneeskunde algemeen
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 606 gr
ISBN/ISBN13: 9789046705063
Intern nummer: 30543703

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
De evolutie van de geneeskunde was nog nooit zo spectaculair als in de verlopen decennia... Niet enkel van de geneeskunde, uiteraard, maar op elk gebied van de wetenschappen. Meer en meer hebben de mensen wel interesse om deze kennis te snappen en mee op te volgen. Maar het is niet velen gegeven om gespecialiseerde werken te kunnen lezen en te verstaan, laat staan dat er wetenschappers de kracht weten te bezitten om hun complexe kennis toegankelijk te maken voor de leken die we vaak zijn. En toch lijkt ons dit belangrijk. De inzichten in het menselijk lichaam en de ingrepen hierop waren nog nooit zo ingrijpend als in de jaren achter ons. Ook zo voor het belangrijkste deel van ons lichaam, dat ons geheel verpersoonlijkt, nl. de menselijke hersenen. Toch zijn de inzichten in deze grijze materie nog verre van voltooid, desondanks het belang van deze inzichten voor de toekomst, daar de mens, met de vooruitschrijdende geneeskunde, steeds maar ouder wordt, en aldus onderhevig wordt aan de grotere kansen om hersenziekten op te lopen, als zijn Alzheimer en Parkinson. Dit wil uiteraard niet zeggen dat we nog geen inzichten hebben op de werking en de processen die gaande zijn binnen onze hersenen, en dit wordt op een vrij duidelijke wijze aangetoond in dit (wetenschappelijk) boek. Men ziet dat het ontspinnen van de kennis op dit vlak eigenlijk de uitdaging van de 21ste eeuw wordt. Men zit op dit ogenblik nog met heel wat grijze zones, en zeker met grote gaten in de kennis over de werking en de processen binnen de hersenen. Dit vatten zal zeker nog een hele tijd duren. In dit boek wordt het echter duidelijk wat men reeds weet : de bouwsteen van de hersenen, neuronen, hun elektrische circuits, de neurieten en de dendrieten, allen betrokken in zeer complexe werkingen die niet zo makkelijk te ontwarren zijn. Onder de meest diverse invalshoeken wordt uit de doeken gedaan wat men reeds weet over de werking van de hersenen, en hoe deze worden beïnvloed door bepaalde factoren. De diverse processen die de werking van de hersenen domineren, de genetische- en omgevingsfactoren, het zien en verwerken van wat men ziet, het geheugen met zijn diverse componenten, het gecreëerde denken en hoe dit verder moet en kan evolueren, de emoties, de impact van bepaalde stimuli las zijn de geneesmiddelen en drugs, de afwijkende patronen binnen de hersenen , het bewustzijn binnen de werking, en misschien als eigenheid van de mens,...werkelijk een grondige, technische en begrijpelijke studie van wat ons het meeste aangaat als mens...Een ontdekkingsreis doorheen onze ‘grey cells’, wetenschappelijk onderbouwd, met een massa feitelijke illustraties, tests, verbanden...zowel voor de specialist als voor de geïnteresseerde leek. Werkelijk knap, denk ik...dus ben ik !

Extra informatie

Wij zijn ons brein

Recensie

Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dick Swaab volgt de mens, en dan vooral zijn hersenen, vanaf de conceptie tot en met de dood. Alles komt voorbij in 'Wij zijn ons brein': puberteit, seksualiteit, anorexia, alzheimer, medicatie, criminaliteit, geloof, hersenbeschadiging, psychische problemen en bijna-doodervaringen. Na lezing van dit boek zal je beter begrijpen waarom je bent wie je bent.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen