Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen - M. van Piere; E. van Loenen; G. Kuipers; W. Garenfeld; M. Clijsen - ISBN: 9789035238794
Prijs: € 99,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (15-05-2015)
Genre: Geestelijke gezondheidszorg
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De tweede druk van het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is geheel geactualiseerd en aangepast aan de DSM-5 classificatie.

Het is een uitstekende handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen.
Na een inleiding op de medische modelvorming en een oriëntatie op de psychiatrische verpleegkunde gaan de auteurs uitvoerig in op de classificatie, kenmerken en behandelingsaspecten van de belangrijkste psychiatrische stoornissen. Daarnaast komen in een aantal thematische hoofdstukken overstijgende onderwerpen, waaronder kinder- en jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingsproblematiek en forensische psychiatrie aan de orde. Bij verschillende hoofdstukken is de tekst voorzien van casuïstiek.

Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links.

Het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is primair geschreven voor hbo-studenten verpleegkunde met specialisatie psychiatrie. Inmiddels is het ook een standaardwerk binnen diverse verwante hbo-opleidingen en vervolgopleidingen. Het boek sluit aan bij de alledaagse praktijk van de psychiatrische verpleegkunde en is als naslagwerk geschikt voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen met psychiatrische problematiek.

Aan dit boek werkte een breed gezelschap van vooraanstaande specialisten op medisch, psychiatrisch, psychotherapeutisch en verpleegkundig terrein mee.

Details

Titel: Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen
auteur: M. van Piere; E. van Loenen; G. Kuipers; W. Garenfeld; M. Clijsen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 2
Uitgever: Springer Media B.V.
Publicatiedatum: 15-05-2015
NUR: Geestelijke gezondheidszorg
Afmetingen: 274 x 203 x 28
Gewicht: 1384 gr
ISBN/ISBN13: 9789035238794
Intern nummer: 29759633

Extra informatie

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen

Recensie

De tweede druk van het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is geheel geactualiseerd en aangepast aan de DSM-5 classificatie. Het is een uitstekende handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen. Na een inleiding op de medische modelvorming en een oriëntatie op de psychiatrische verpleegkunde gaan de auteurs uitvoerig in op de classificatie, kenmerken en behandelingsaspecten van de belangrijkste psychiatrische stoornissen. Daarnaast komen in een aantal thematische hoofdstukken overstijgende onderwerpen, waaronder kinder- en jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingsproblematiek en forensische psychiatrie aan de orde. Bij verschillende hoofdstukken is de tekst voorzien van casuïstiek. Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links. Het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is primair geschreven voor hbo-studenten verpleegkunde met specialisatie psychiatrie. Inmiddels is het ook een standaardwerk binnen diverse verwante hbo-opleidingen en vervolgopleidingen. Het boek sluit aan bij de alledaagse praktijk van de psychiatrische verpleegkunde en is als naslagwerk geschikt voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen met psychiatrische problematiek. Aan dit boek werkte een breed gezelschap van vooraanstaande specialisten op medisch, psychiatrisch, psychotherapeutisch en verpleegkundig terrein mee.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.