Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ergotherapie in de geriatrie

basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening

Ergotherapie in de geriatrie - Koen Geenen - ISBN: 9789033484810
Prijs: € 28,65 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (01-05-2011)
Genre: Bewegingstherapie, ergo- en arbeidstherapie
Boekenliefde.nl:
Ergotherapie in de geriatrie op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De geriatrie is voor ergotherapeuten een zeer divers werkdomein dat de laatste jaren zeer sterk geëvolueerd is. Niet enkel de generatie ouderen verandert, ook hun verwachtingen, noden en hulpbehoevendheid zijn mee geëvolueerd met de maatschappelijke tendensen.
Dit boek biedt een stevige basis waarop de ergotherapeut zich kan beroepen om zijn dagelijkse praktijk te onderbouwen en kwaliteitsvol uit te bouwen. Het legt het accent op het positief ouder worden ondanks de aanwezige beperkingen met bijzondere aandacht voor handelen en participatie.
Het boek vertrekt vanuit de visie op ergotherapie, de grondhoudingen en het methodische handelen op basis van de ICF. Vervolgens worden de interventies van de ergotherapeut verduidelijkt, toepasbaar in de thuiszorg, in het ziekenhuis en de revalidatie en in de residentiële zorg. Naast een verheldering van de verschillende werkdomeinen en de rol van de ergotherapeut worden verschillende pathologieën verduidelijkt en gekoppeld aan specifiek ergotherapeutische interventies. Het boek sluit af met actuele thema¿s in de geriatrie.
Dit boek is, na Ergotherapie in de gerontologie (L. De Coninck, 2008), een tweede handboek voor ergotherapeuten dat resulteert uit een succesvolle samenwerking tussen de verschillende opleidingen bachelor in de ergotherapie en het Vlaams Ergo- therapeutenverbond. Het richt zich daarmee specifiek naar hogeschoolstudenten en ergotherapeuten uit het werkveld.

KOEN GEENEN (red.) werkt als opleidingscoördinator en docent geriatrie aan de Katholieke Hogeschool Kempen. Daarnaast is hij actief als onderzoeksmedewerker bij het Vlaams Onderzoeks- en kenniscentrum Derde leeftijd (VONK3).
Ook volgende auteurs schreven mee aan dit boek: Leen Bouckaert, Chris Collier, Leen De Coninck, Rudi Ghysels, Greet Jansen,
Axel Liégeois, Linda Nuytens, Kaat Simons, Jan Valy, Mieke Van Acker, Petra Van Oevelen, Ann Van Uytsel, Leslie Vincke en Dirk Watthy.

Details

Titel: Ergotherapie in de geriatrie
auteur: Koen Geenen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 313
Uitgever: Acco
Publicatiedatum: 01-05-2011
NUR: Bewegingstherapie, ergo- en arbeidstherapie
Afmetingen: 244 x 171 x 20
Gewicht: 630 gr
ISBN/ISBN13: 9789033484810
Intern nummer: 17898610

Extra informatie

Ergotherapie in de geriatrie

Recensie

De geriatrie is voor ergotherapeuten een zeer divers werkdomein dat de laatste jaren zeer sterk geëvolueerd is. Niet enkel de generatie ouderen verandert, ook hun verwachtingen, noden en hulpbehoevendheid zijn mee geëvolueerd met de maatschappelijke tendensen. Dit boek biedt een stevige basis waarop de ergotherapeut zich kan beroepen om zijn dagelijkse praktijk te onderbouwen en kwaliteitsvol uit te bouwen. Het legt het accent op het positief ouder worden ondanks de aanwezige beperkingen met bijzondere aandacht voor handelen en participatie. Het boek vertrekt vanuit de visie op ergotherapie, de grondhoudingen en het methodische handelen op basis van de ICF. Vervolgens worden de interventies van de ergotherapeut verduidelijkt, toepasbaar in de thuiszorg, in het ziekenhuis en de revalidatie en in de residentiële zorg. Naast een verheldering van de verschillende werkdomeinen en de rol van de ergotherapeut worden verschillende pathologieën verduidelijkt en gekoppeld aan specifiek ergotherapeutische interventies. Het boek sluit af met actuele thema¿s in de geriatrie. Dit boek is, na Ergotherapie in de gerontologie (L. De Coninck, 2008), een tweede handboek voor ergotherapeuten dat resulteert uit een succesvolle samenwerking tussen de verschillende opleidingen bachelor in de ergotherapie en het Vlaams Ergo- therapeutenverbond. Het richt zich daarmee specifiek naar hogeschoolstudenten en ergotherapeuten uit het werkveld. KOEN GEENEN (red.) werkt als opleidingscoördinator en docent geriatrie aan de Katholieke Hogeschool Kempen. Daarnaast is hij actief als onderzoeksmedewerker bij het Vlaams Onderzoeks- en kenniscentrum Derde leeftijd (VONK3). Ook volgende auteurs schreven mee aan dit boek: Leen Bouckaert, Chris Collier, Leen De Coninck, Rudi Ghysels, Greet Jansen, Axel Liégeois, Linda Nuytens, Kaat Simons, Jan Valy, Mieke Van Acker, Petra Van Oevelen, Ann Van Uytsel, Leslie Vincke en Dirk Watthy.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.