Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen

basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening

Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen - Jo Daems; Anne-Marie Denolf - ISBN: 9789033495656
Prijs: € 31,25 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (16-09-2014)
Genre: Bewegingstherapie, ergo- en arbeidstherapie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

ERGOTHERAPIE EN ONTWIKKELINGSPROBLEMEN
BASISBOEK VOOR KWALITEITSVOLLE HULPVERLENING
Ontwikkelingsproblemen worden al snel gelinkt aan de kindertijd, maar de gevolgen lopen vaak verder in de adolescentie en de volwassenheid. De aard van de activi- teiten verandert dan wel, de nood aan ondersteuning om volwaardig te participeren blijft bestaan.
Dit boek vertrekt vanuit een visie op ergotherapie op basis van het Person Environment Occupation model. Het accent ligt op de mogelijkheden van personen met ontwikkelings- problemen en het creëren van kansen om deze mogelijk- heden te benutten. Ondersteuning op maat, cliënt- en contextgerichtheid zijn ingrediënten voor een maximale fit tussen de persoon, zijn omgeving en de activiteiten, met maximale participatie als ultieme doel. In korte casusvoor- beelden wordt de link gelegd met problematieken en diag- noses. Zo geeft dit boek een basis aan de ergotherapeut om de dagelijkse praktijk te onderbouwen en kennis te delen met collega's.
Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen de hoge- scholen, het werkveld en de beroepsvereniging. Na Ergotherapie in de gerontologie (L. De Coninck, 2008) en Ergotherapie in de geriatrie (K. Geenen, 2011) is het een derde handboek in de reeks.

Details

Titel: Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen
auteur: Jo Daems; Anne-Marie Denolf
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 300
Uitgever: Acco uitgeverij
Publicatiedatum: 16-09-2014
NUR: Bewegingstherapie, ergo- en arbeidstherapie
Afmetingen: 246 x 170 x 18
Gewicht: 568 gr
ISBN/ISBN13: 9789033495656
Intern nummer: 26386697

Extra informatie

Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen

Recensie

ERGOTHERAPIE EN ONTWIKKELINGSPROBLEMEN BASISBOEK VOOR KWALITEITSVOLLE HULPVERLENING Ontwikkelingsproblemen worden al snel gelinkt aan de kindertijd, maar de gevolgen lopen vaak verder in de adolescentie en de volwassenheid. De aard van de activi- teiten verandert dan wel, de nood aan ondersteuning om volwaardig te participeren blijft bestaan. Dit boek vertrekt vanuit een visie op ergotherapie op basis van het Person Environment Occupation model. Het accent ligt op de mogelijkheden van personen met ontwikkelings- problemen en het creëren van kansen om deze mogelijk- heden te benutten. Ondersteuning op maat, cliënt- en contextgerichtheid zijn ingrediënten voor een maximale fit tussen de persoon, zijn omgeving en de activiteiten, met maximale participatie als ultieme doel. In korte casusvoor- beelden wordt de link gelegd met problematieken en diag- noses. Zo geeft dit boek een basis aan de ergotherapeut om de dagelijkse praktijk te onderbouwen en kennis te delen met collega's. Ergotherapie en ontwikkelingsproblemen is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen de hoge- scholen, het werkveld en de beroepsvereniging. Na Ergotherapie in de gerontologie (L. De Coninck, 2008) en Ergotherapie in de geriatrie (K. Geenen, 2011) is het een derde handboek in de reeks.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.