Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Oogchirurgie

Oogchirurgie - Tamara van der List; Elly Kiesenberg- de Vries - ISBN: 9789035236226
Prijs: € 61,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (02-09-2014)
Genre: Assisterende beroepen en laboratorium
Boekenliefde.nl:
Oogchirurgie op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'Oogchirurgie' bestaat uit drie delen. In het eerste deel komen de algemene richtlijnen bij oogoperaties aan bod.
Deel twee gaat over orbitachirurgie, de chirurgie die zich. bezighoudt met de structuren rond het oog, te weten
de oogleden, de conjunctiva, de oogbol, de oogspieren, de orbita en traanwegen. Het derde en laatste deel
behandelt de oogchirurgie. De auteurs beschrijven operaties aan het voorsegment (cornea en iris tot en met de lens) en het achtersegment (corpus vitreum en retina). Daarnaast bevat het boek twee bijlagen waarin randapparatuur bij oogheelkundige operaties en specifiek oogheelkundig instrumentarium worden beschreven. Tevens wordt een aantal nuttige praktijktips gegeven. Dit boek is niet alleen geschikt als leerboek, maar kan ook door gediplomeerde operatieassistenten uitstekend als naslagwerk worden gebruikt.

De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het
basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolg delen, waarin de verschillende subspecialismen van
de chirurgie worden behandeld.

Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. Achterin het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium.
De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo
dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.

Elly Kiesenberg-de Vries is werkzaam als operatieassistent in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.
Zij is docent OZT en geeft gastlessen voor operatieassistenten in opleiding en polimedewerkers. Daarnaast is zij 2e graads Wiskunde docent en geeft ze bijles in wiskunde en medisch rekenen.
Tamara van der List is na haar opleiding drie jaar werkzaam geweest als operatieassistent op de operatieafdeling Oogheelkunde van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De laatste vijf jaar is zij werkzaam als operatieassistent op de operatieafdeling van het Twee Steden Ziekenhuis, locatie Tilburg en Waalwijk.

Details

Titel: Oogchirurgie
auteur: Tamara van der List; Elly Kiesenberg- de Vries
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 2
Uitgever: Springer Media B.V.
Publicatiedatum: 02-09-2014
NUR: Assisterende beroepen en laboratorium
Afmetingen: 246 x 178 x 15
Gewicht: 462 gr
ISBN/ISBN13: 9789035236226
Intern nummer: 27196115

Extra informatie

Oogchirurgie

Recensie

'Oogchirurgie' bestaat uit drie delen. In het eerste deel komen de algemene richtlijnen bij oogoperaties aan bod. Deel twee gaat over orbitachirurgie, de chirurgie die zich. bezighoudt met de structuren rond het oog, te weten de oogleden, de conjunctiva, de oogbol, de oogspieren, de orbita en traanwegen. Het derde en laatste deel behandelt de oogchirurgie. De auteurs beschrijven operaties aan het voorsegment (cornea en iris tot en met de lens) en het achtersegment (corpus vitreum en retina). Daarnaast bevat het boek twee bijlagen waarin randapparatuur bij oogheelkundige operaties en specifiek oogheelkundig instrumentarium worden beschreven. Tevens wordt een aantal nuttige praktijktips gegeven. Dit boek is niet alleen geschikt als leerboek, maar kan ook door gediplomeerde operatieassistenten uitstekend als naslagwerk worden gebruikt. De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolg delen, waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. Achterin het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium. De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering. Elly Kiesenberg-de Vries is werkzaam als operatieassistent in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zij is docent OZT en geeft gastlessen voor operatieassistenten in opleiding en polimedewerkers. Daarnaast is zij 2e graads Wiskunde docent en geeft ze bijles in wiskunde en medisch rekenen. Tamara van der List is na haar opleiding drie jaar werkzaam geweest als operatieassistent op de operatieafdeling Oogheelkunde van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De laatste vijf jaar is zij werkzaam als operatieassistent op de operatieafdeling van het Twee Steden Ziekenhuis, locatie Tilburg en Waalwijk.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.