Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Bereiden in de apotheek

Bereiden in de apotheek - D.L. Brouwer-van Hulst; J.A.L. van Lakwijk-Najoan - ISBN: 9789031351428
Prijs: € 55,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (07-08-2013)
Genre: Assisterende beroepen en laboratorium
Boekenliefde.nl:
Bereiden in de apotheek op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het bereiden van geneesmiddelen in de apotheek is arbeidsintensief werk en moet voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Met het basisboek Bereiden in de apotheek leren studenten en beginnende beroepsbeoefenaren zorgvuldig en hygiënisch bereiden volgens de nieuwste FNA¿ en LNA¿procedures.

In deze nieuwe druk is de actuele kennis over de verschillende bereidingsvormen samengevoegd. Ook de steriele bereidingen ¿ al dan niet in de ziekenhuisapotheek ¿ komen aan bod. Verder wordt er aandacht besteed aan de verwarring rond de Nederlandse en Latijnse naamgeving.

Het boek is opgebouwd uit verschillende delen. In het eerste deel komen algemene principes van bereiden aan de orde: zo wordt ingegaan op meet¿ en weeginstrumenten, voorschriften en protocollen. Vervolgens komen de verschillende toepassingsgebieden, zoals poedermengsels, dermatica, rectale en vloeibare toedieningsvormen aan de orde. Tot slot is er uitgebreid aandacht voor richtlijnen voor hygiëne, Arbo, veiligheid en milieu. Het boek is in nauwe samenwerking met het Winap geschreven.

Details

Titel: Bereiden in de apotheek
auteur: D.L. Brouwer-van Hulst; J.A.L. van Lakwijk-Najoan
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 3
Aantal pagina's: 230
Uitgever: Springer Media B.V.
Publicatiedatum: 07-08-2013
NUR: Assisterende beroepen en laboratorium
Collectie: Basiswerk AG
Gewicht: 522 gr
ISBN/ISBN13: 9789031351428
Intern nummer: 10741505

Extra informatie

Basiswerk AG Bereiden in de apotheek

Recensie

Het bereiden van geneesmiddelen in de apotheek is arbeidsintensief werk en moet voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Met het basisboek Bereiden in de apotheek leren studenten en beginnende beroepsbeoefenaren zorgvuldig en hygiënisch bereiden volgens de nieuwste FNA– en LNA–procedures.

In deze nieuwe druk is de actuele kennis over de verschillende bereidingsvormen samengevoegd. Ook de steriele bereidingen – al dan niet in de ziekenhuisapotheek – komen aan bod. Verder wordt er aandacht besteed aan de verwarring rond de Nederlandse en Latijnse naamgeving.

Het boek is opgebouwd uit verschillende delen. In het eerste deel komen algemene principes van bereiden aan de orde: zo wordt ingegaan op meet– en weeginstrumenten, voorschriften en protocollen. Vervolgens komen de verschillende toepassingsgebieden, zoals poedermengsels, dermatica, rectale en vloeibare toedieningsvormen aan de orde. Tot slot is er uitgebreid aandacht voor richtlijnen voor hygiëne, Arbo, veiligheid en milieu. Het boek is in nauwe samenwerking met het Winap geschreven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.