Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Verstoorde vrede

Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog in beeld

Verstoorde vrede - Liek Mulder; Anne Doedens - ISBN: 9789057302992
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (11-11-2014)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Verstoorde vrede op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Nederland kende geen oorlog in 1914-1918. Het land was echter geen oase van rust en kreeg de neutraliteit niet cadeau. De vrede van die dagen werd verstoord door dreigementen, torpedo's afgevuurd op Nederlandse schepen, schaarste, honderdduizenden vluchtelingen van over de grens, grote sterfte onder kinderen.

Een verstoorde vrede dus. In dit boek worden honderden afbeeldingen van Nederland in de Eerste Wereldoorlog indringend getoond. In dit beeldende boek treft men onbekende foto's van interneringskampen en militaire en andere acties aan, naast illustraties van bekende tekenaars uit die dagen. Ze zijn afkomstig uit verschillende archieven en geïllustreerde tijdschriften.

Samenstellers dr. Anne Doedens en Liek Mulder zijn historici. Walburg Pers gaf eerder Geschiedenis van Nederland uit, die zij samen met drs. Yolande Kortlever schreven. Van Anne Doedens' hand verscheen al eerder de Geschiedenis van Utrecht.

Details

Titel: Verstoorde vrede
auteur: Liek Mulder; Anne Doedens
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 11-11-2014
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 231 x 149 x 16
Gewicht: 407 gr
ISBN/ISBN13: 9789057302992
Intern nummer: 27391665

Extra informatie

Verstoorde vrede

Recensie

Nederland kende geen oorlog in 1914-1918. Het land was echter geen oase van rust en kreeg de neutraliteit niet cadeau. De vrede van die dagen werd verstoord door dreigementen, torpedo's afgevuurd op Nederlandse schepen, schaarste, honderdduizenden vluchtelingen van over de grens, grote sterfte onder kinderen. Een verstoorde vrede dus. In dit boek worden honderden afbeeldingen van Nederland in de Eerste Wereldoorlog indringend getoond. In dit beeldende boek treft men onbekende foto's van interneringskampen en militaire en andere acties aan, naast illustraties van bekende tekenaars uit die dagen. Ze zijn afkomstig uit verschillende archieven en geïllustreerde tijdschriften. Samenstellers dr. Anne Doedens en Liek Mulder zijn historici. Walburg Pers gaf eerder Geschiedenis van Nederland uit, die zij samen met drs. Yolande Kortlever schreven. Van Anne Doedens' hand verscheen al eerder de Geschiedenis van Utrecht.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.