Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Historiezucht

de obsessie met het verleden in de negentiende eeuw

Historiezucht - Marita Mathijsen - ISBN: 9789460041440
Prijs: € 14,50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (23-10-2013)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Historiezucht op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Tot de negentiende eeuw was geschiedenis een voorrecht, een luxe voor geleerden en de elite. Rond 1800 veranderde dit: in heel Europa eigenden burgers zich de geschiedenis toe, waardoor de historische belangstelling explosief groeide. Monumenten werden opgericht, musea en bibliotheken openden hun deuren voor iedereen, er verschenen boekjes met prachtige illustraties, bij kunstschilders werden de Middeleeuwen favoriet en schrijvers ontdekten de historische roman. Historie werd een soort verslaving, een verlangen naar steeds meer geschiedenis.
In Historiezucht laat Marita Mathijsen zien hoe het verleden in de negentiende eeuw wordt gedemocratiseerd. In haar bekende persoonlijke en meeslepende stijl komt ze met provocerende inzichten, die aansporen tot nadenken over wat geschiedenis eigenlijk betekent, ook in het heden.

Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de UvA en is gespecialiseerd in de negentiende eeuw. Haar mentaliteitsstudie van die tijd, De gemaskerde eeuw, is een klassieker. Bij Vantilt verscheen eerder van haar Nederlandse literatuur in de romantiek 1820-1880.

Details

Titel: Historiezucht
auteur: Marita Mathijsen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Vantilt, Uitgeverij
Publicatiedatum: 23-10-2013
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 219 x 160 x 31
Gewicht: 932 gr
ISBN/ISBN13: 9789460041440
Intern nummer: 24712001

Extra informatie

Historiezucht

Recensie

Tot de negentiende eeuw was geschiedenis een voorrecht, een luxe voor geleerden en de elite. Rond 1800 veranderde dit: in heel Europa eigenden burgers zich de geschiedenis toe, waardoor de historische belangstelling explosief groeide. Monumenten werden opgericht, musea en bibliotheken openden hun deuren voor iedereen, er verschenen boekjes met prachtige illustraties, bij kunstschilders werden de Middeleeuwen favoriet en schrijvers ontdekten de historische roman. Historie werd een soort verslaving, een verlangen naar steeds meer geschiedenis. In Historiezucht laat Marita Mathijsen zien hoe het verleden in de negentiende eeuw wordt gedemocratiseerd. In haar bekende persoonlijke en meeslepende stijl komt ze met provocerende inzichten, die aansporen tot nadenken over wat geschiedenis eigenlijk betekent, ook in het heden. Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de UvA en is gespecialiseerd in de negentiende eeuw. Haar mentaliteitsstudie van die tijd, De gemaskerde eeuw, is een klassieker. Bij Vantilt verscheen eerder van haar Nederlandse literatuur in de romantiek 1820-1880.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen