Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het verlies van België

de strijd tussen de Nederlandse koning en de Belgische revolutionairen in 1830

Het verlies van België - Johan Op de Beeck - ISBN: 9789492159076
Prijs: € 29,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Gebonden (17-01-2019)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Het verlies van België op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

1830: Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De revolutionairen winnen de zware strijd. Kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen tenslotte geliquideerd worden. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op.

Details

Titel: Het verlies van België
auteur: Johan Op de Beeck
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 17-01-2019
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 911 gr
ISBN/ISBN13: 9789492159076
Intern nummer: 30713555

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een heel boeiend boek rondom een thema dat we niet vaak onder ogen krijgen, en dat toch wel fundamenteel is voor de geschiedenis van ons land. We krijgen heel vaak boeken die gewijd zijn aan onze koningen, de rol van ons land, de belevenis van België doorheen de beide wereldoorlogen die we hebben ondergaan… Met dit boek gaan we wat meer in op een fase van onze geschiedenis die aan de basis lag van de wording van onze natie. 1830, het klikmoment voor ons land, het jaar waar we afstand namen van de Nederlanden, en waar we de onafhankelijk hebben uitgesproken voor ons eigen land… Willem I die op een onverwachte wijze wordt verslagen… Een periode die we wel op een algemene manier aangereikt krijgen op school, maar waar we over het algemeen niet echt de details der zaken kennen. Met dit boek is dit opgelost, want we krijgen een spannende thriller rond de gebeurtenissen van die periode, rijk aan evenementen, intriges, en natuurlijk politieke en militaire spelletjes die hebben geleid naar een afscheuring van het landsgedeelte dat België zou worden. Het is een bijzonder spannend verhaal, goed beschreven, helder en duidelijk, en leesbaar als een historische thriller, met een kennismaking met tal van gegevens, omstandigheden en gebeurtenissen die niet steeds het collectief geheugen hebben verrijkt, maar meer dan de moeite waard zijn om de impact van de gebeurtenissen te kunnen vatten en snappen. Mocht de geschiedenisles er zo kunnen uitzien, dan hadden we wellicht meer fans van dit vak op de scholen… Knap werk! Een referentiewerk.

Biografie (woord)

Johan Op de Beeck (1957) is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Hij schreef vier bejubelde bestsellers over het napoleontisch tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013) en een onovertroffen tweedelige biografie over Napoleon (2014). Zijn nieuwe boek is een logisch vervolg op zijn boeken over Napoleon.

Extra informatie

De heroïsche strijd tussen de Nederlandse koning en de Belgische revolutionairen in 1830.

Recensie

Een fantastische leeservaring.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.