Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het koningsvaandel

reis door het verleden van Friesland

Het koningsvaandel - Pieter Winsemius - ISBN: 9789460037481
Prijs: € 10,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (15-04-2013)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Het koningsvaandel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Aan het begin van de Gouden Eeuw publiceerde Pierius Winsemius (1586-1644) zijn Chronique ofte historische geschiedenisse van Vrieslant. Daarin beschreef hij de eeuwenlange worsteling om vrijheid en zelfstandigheid, een aaneenschakeling van gevechten en dramatische familietwisten, geschraagd door de mythe van het vaandel van Friso, de eerste koning der Friezen. Het is deze geschiedenis die Pieter Winsemius (geen familie) in Het koningsvaandel tot leven brengt.

In de volkomen authentieke traditie van mythes, legendes en geschiedschrijving die Friesland eigen is, speelt Winsemius een spel met de feiten en roept een magische, verloren wereld op. Het resultaat is een uitzonderlijk kleurrijk en inspirerend boek voor iedereen die Friesland liefheeft: een reis door het roemruchte verleden die uitkomt in het huidige Friesland, en zicht biedt op de toekomst.

Details

Titel: Het koningsvaandel
auteur: Pieter Winsemius
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 380
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 15-04-2013
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 216 x 134 x 33
Gewicht: 711 gr
ISBN/ISBN13: 9789460037481
Intern nummer: 25553611

Extra informatie

Het koningsvaandel

Recensie

Aan het begin van de Gouden Eeuw publiceerde Pierius Winsemius (1586-1644) zijn Chronique ofte historische geschiedenisse van Vrieslant. Daarin beschreef hij de eeuwenlange worsteling om vrijheid en zelfstandigheid, een aaneenschakeling van gevechten en dramatische familietwisten, geschraagd door de mythe van het vaandel van Friso, de eerste koning der Friezen. Het is deze geschiedenis die Pieter Winsemius (geen familie) in Het koningsvaandel tot leven brengt. In de volkomen authentieke traditie van mythes, legendes en geschiedschrijving die Friesland eigen is, speelt Winsemius een spel met de feiten en roept een magische, verloren wereld op. Het resultaat is een uitzonderlijk kleurrijk en inspirerend boek voor iedereen die Friesland liefheeft: een reis door het roemruchte verleden die uitkomt in het huidige Friesland, en zicht biedt op de toekomst.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.