Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hallo Bandoeng

nederlandse Radiopioniers (1900-1945)

Hallo Bandoeng - H. Vles - ISBN: 9789057306044
Prijs: € 29,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (20-11-2008)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Hallo Bandoeng op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

‘Live’ communicatie met Nederlands-Indië verliep aan het begin van de vorige eeuw nog zeer moeizaam. De loop van telefoonkabels over land en zeebodem leidde vaak tot politieke gevoeligheden tussen de betrokken naties. Contact met schepen was alleen mogelijk in morse. Nederland stond rond 1930 aan de wereldtop op het gebied van een nieuwe ontwikkeling in communicatie: de kortegolftelefonie. Deze uitgave geeft inzicht in het werk, de levens en onderlinge relaties van de pioniers op dit gebied, die elkaar allemaal kenden.
Aan bod komen de bouw van Radio Malabar door Cornelius de Groot, de stichting van Radio Kootwijk, maar ook het enorme succes van de in het NatLab van Philips gebouwde kortegolftelefoniezender PCJJ, waarmee Johan Numans in 1927 de eerste rechtstreekse radiouitzending van koningin Wilhelmina en kroonprinses Juliana naar West- en Oost-Indië realiseerde. De auteur beschrijft hoe Willem Vogt zich ontwikkelde van telegrafist tot AVRO-topman, hij gaat in op de spectaculaire successen van radio-amateurs als Henk Jesse en Adrianus Bauling, de bedenker van de radiodistributie. Bankdirecteur Anthony Veder wordt belicht als bevlogen radio-amateur en mecenas. De lezer wordt meegenomen op wereldreis aan boord van onderzeeboot K18, maakt kennis met de hoogleraren Vening Meinesz en Nicolaas Koomans en luistert op Mauritius naar een uitzending van de Philips Omroep Holland Indië (PHOHI).

Details

Titel: Hallo Bandoeng
auteur: H. Vles
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Walburg Pers
Publicatiedatum: 2008-11-20
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 240 x 169 x 15
Gewicht: 454 gr
ISBN/ISBN13: 9789057306044
Intern nummer: 11122217

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-09-2008   geschreven door  ir Hans Vles
Nota bene: ik ben de auteur. Maar het manuscript is beoordeeld door een eersteklas vakman, die een lovende recensie schreef. Ik citeer:

‘.... het boek is zeer onderhoudend geschreven en de schrijver beschikt over een vlotte pen..... De tekst is verlucht met vele foto's, waarvan een aantal nooit eerder is gepubliceerd. Het zal u niet verbazen dat ik het interessante en zeer leesbare boek warm aanbeveel aan een ieder die open staat voor de historie van de radio in ons land .........
 15-10-2008   geschreven door  Hans Vles, auteur van dit boek
Dick Rollema, de Johan Cruijff van de Nederlandse radio amateurs las de eerste drukproef en schreef:

‘.......De tekst ie verlucht met vele foto's, waarvan een aantal nooit eerder is gepubliceerd. Het zal u niet verbazen dat ik het interessante en zeer leesbare boek warm aanbeveel aan een ieder die openstaat voor de historie van de radio in ons land. Het is de prijs meer dan waard .......
 13-10-2009   geschreven door  R, Wesselink
Na een lezing van de auteur heb ik mijn kerstverlanglijst aangevuld met dit boek.

Plannen om naar Indonesie af te rezen waren er al langer maar rond de kerst periode werd dit definitief. Na Bandung dan ook daadwerkelijk bezocht te hebben, genietend van de Nederlandse invloeden, spreekt het boek nog meer!

Na een inspannende tocht over Java heb ik vervolgens heerlijk rustig aan het strand van Sanur, Bali, onder het genot van een Bintang biertje, het boek in één ruk uitgelzen! Reuze boeiend!

Ook kwam in het boek de over,over grootopa van mijn vriendin voor t.w. de heer Beretty, wat het boek ook nog eens personaliseerde :-)

Een aanrader! (nee ik heb geen aandelen)

Extra informatie

Hallo Bandoeng

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.