Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Tachtigjarige Oorlog

opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650)

De Tachtigjarige Oorlog - W.M.  Zappey; W.M. Zappey; M.E.H.N. Mout; H.L.Ph. Leeuwenberg; S. Groenveld - ISBN: 9789057308383
Prijs: € 59,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (05-09-2012)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
De Tachtigjarige Oorlog op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Tijdelijke aanbieding: na 1 januari 2013 wordt de prijs € 69,50

Van Willem van Oranje, de hertog van Alva, koning Filips II, de Watergeuzen en Johan van Oldenbarneveldt tot de Unie van Utrecht, de Slag bij Nieuwpoort, het Turfschip van Breda, Leidens Ontzet, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster...

De Tachtigjarige Oorlog is een van de belangrijkste perioden uit de geschiedenis der Nederlanden. In die woelige tijd werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen. De strijd die in de loop van de 16de eeuw binnen de Lage Landen uitbrak – tegen het beleid van Filips II en vóór godsdienstvrijheid – leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van de Republiek der Verenigde Nederlanden.

Met de langverwachte herziening van de standaardwerken De kogel door de kerk? en De bruid in de schuit biedt deze uitgave voor het eerst een totaaloverzicht van de Tachtigjarige Oorlog (1559-1650). De tekst is volledig aangepast aan de huidige stand van de wetenschap en werd voorzien van een geactualiseerde beredeneerde bibliografie en vele illustraties in kleur.
Aan bod komen de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs – autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek – zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Details

Titel: De Tachtigjarige Oorlog
auteur: W.M. Zappey; W.M. Zappey; M.E.H.N. Mout; H.L.Ph. Leeuwenberg; S. Groenveld
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Walburg Pers
Publicatiedatum: 05-09-2012
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 309 x 254 x 36
Gewicht: 2669 gr
ISBN/ISBN13: 9789057308383
Intern nummer: 20180636

Extra informatie

De tachtigjarige oorlog

Recensie

Van Willem van Oranje, de hertog van Alva, koning Filips II, de Watergeuzen en Johan van Oldenbarneveldt tot de Unie van Utrecht, de Slag bij Nieuwpoort, het Turfschip van Breda, Leidens Ontzet, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster... De Tachtigjarige Oorlog is een van de belangrijkste perioden uit de geschiedenis der Nederlanden. In die woelige tijd werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen. De strijd die in de loop van de 16de eeuw binnen de Lage Landen uitbrak - tegen het beleid van Filips II en vóór godsdienstvrijheid - leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Met de langverwachte herziening van de standaardwerken De kogel door de kerk? en De bruid in de schuit biedt deze uitgave voor het eerst een totaaloverzicht van de Tachtigjarige Oorlog (1559-1650). De tekst is volledig aangepast aan de huidige stand van de wetenschap en werd voorzien van een geactualiseerde beredeneerde bibliografie en vele illustraties in kleur. Aan bod komen de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs - autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek - zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.