Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De taalgrens

of wat de Belgen zowel verbindt als verdeelt

De taalgrens - Brigitte Raskin - ISBN: 9789058267405
Prijs: € 27,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (05-09-2012)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
De taalgrens op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe kwam de Germaanse-Romaanse cultuur en taalgrens in Europa tot stand? Welke problemen bracht de tweetaligheid mee in België?
De reeks Geschiedenis voor iedereen vult de gaten in je historische kennis op.

Details

Titel: De taalgrens
auteur: Brigitte Raskin
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 120
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
Publicatiedatum: 05-09-2012
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Gewicht: 916 gr
ISBN/ISBN13: 9789058267405
Intern nummer: 15354178

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 15-11-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Je houdt het niet voor mogelijk, maar bij deze is het een geslaagd werk waarbij we een beladen gebied, een even beladen thema op een boeiende wijze besproken zien, zowel in zijn belang als in zijn historische context. Wanneer we het hebben over de taalgrens, dan wordt dit vaak politiek gekleurd, en gaat dit gepaard met tal van vooroordelen en stellingen. Maar wat is nu deze taalgrens werkelijk? Hoe is deze ontstaan? Is er werkelijk een grens? Vragen die de meesten onder ons niet kunnen beantwoorden, of indien dit gebeurt is het vaak met een aantal vooronderstellingen die bepaalde gedachten moeten ondersteunen, bevestigen,... Met dit boek ontdekken we echter op een zeer boeiende wijze het verhaal achter deze linie die door de eeuwen heen groeide tot wat we vandaag kennen, en die een zeer rijke geschiedenis van samenvloeien van twee culturen zou moeten verhelderen. Op een zeer meeslepende wijze reizen we even door de tijd en gaan tot de verste momenten van de geschiedenis van onze contreien om een even spannende ontwikkeling te zien van de manier waarop het leven en de cultuur van de bewoners bepalend waren en werden voor wat we vandaag kennen, en dan is het wel zo dat dit tot heel wat verrassende en onverwachte verhalen leidt, ontdekkingen die ons aan het denken weten zetten, en waar we zien dat niet alles was en is als we het wel denken... Het is een machtig leuk en helder boek over die vergeten (bewust of onbewust) facetten van de geschiedenis van de taalgrens, en de manier waarop de benadering en de interpretatie van heel wat zaken tot stellingen leiden die niet terecht en onderbouwd zijn. Het is een kwaliteitsboek, in woord en beeld, dat ons een andere en verfrissende invalshoek brengt van een politiek beladen gegeven, dat eigenlijk best interessant is in zijn historisch perspectief. Machtig knap.

Extra informatie

De taalgrens

Recensie

Hoe kwam de Germaanse-Romaanse cultuur en taalgrens in Europa tot stand? Welke problemen bracht de tweetaligheid mee in België? De reeks Geschiedenis voor iedereen vult de gaten in je historische kennis op.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.