Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De canon van Nederland

onze geschiedenis in 50 thema's

De canon van Nederland - Roelof Bouwman - ISBN: 9789029089500
Prijs: € 25,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (12-09-2014)
Genre: Vaderlandse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
De canon van Nederland op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wat moet elke Nederlander weten van de vaderlandse geschiedenis? In 2006 werd deze vraag beantwoord door de commissie-Van Oostrom, die een lijst van vijftig historische themaâ s opstelde die werd aangeboden aan de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven. In De canon van Nederland worden deze vijftig gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland onder de loep genomen door een gezelschap prominente deskundigen. Samen vertellen ze hoe Nederland zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld: van de hunebedden tot de euro en van Karel de Grote tot Annie M.G. Schmidt.De canon van Nederland: een boek dat iedere Nederlander in zijn kast moet hebben staan.

Details

Titel: De canon van Nederland
auteur: Roelof Bouwman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 232
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum: 12-09-2014
NUR: Vaderlandse geschiedenis
Afmetingen: 225 x 210 x 18
Gewicht: 667 gr
ISBN/ISBN13: 9789029089500
Intern nummer: 26577203

Biografie (woord)

Roelof Bouwman (1965), redacteur van De canon van Nederland, studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij in 2002 promoveerde. Van 2003 tot 2013 was hij redacteur van HP/De Tijd.

Extra informatie

De canon van Nederland

Recensie

Alles wat je over Nederland moet weten in een notendop, met een voorwoord van Frits van Oostrom

Wat moet elke Nederlander weten van de vaderlandse geschiedenis? In 2006 werd deze vraag beantwoord door de commissie-Van Oostrom, die een lijst van vijftig historische thema’s opstelde. Nu, tien jaar later, wordt in het Arnhemse Openluchtmuseum de permanente tentoonstelling ‘De canon van Nederland’ geopend. Reden om het boek De canon van Nederland in een nieuw jasje te steken.

In het museum maken filmpjes, games en voorwerpen van de vaderlandse historie een multimediaspektakel. Het boek, rijk geïllustreerd en helder qua opzet, sluit daar naadloos op aan. Prominente deskundigen vertellen hoe Nederland zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld: van de hunebedden tot de euro en van Karel de Grote tot Annie M.G. Schmidt. De canon van Nederland zou bij iedere Nederlander in de kast moeten staan.

Met bijdragen van Marita Mathijsen, Thomas von der Dunk, Ernst van de Wetering, Dorine Hermans, David Barnouw, Remmelt Daalder, Jan Bank, Flip de Kam en vele andere wetenschappers.


De pers over De canon van Nederland

‘Een noodzakelijk boek.’ De Telegraaf

‘Een boeiend, toegankelijk en rijk geïllustreerd boek voor een breed publiek dat de lezer de basale kennis van de geschiedenis van Nederland verschaft.’ NBD Biblion

‘Verzorgd en rijk geïllustreerd boek. Dit boek richt zich op volwassenen, en zal met name docenten en zij die daarvoor studeren goed bevallen.’ Entoen.nu

 

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.