Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Vrije jongens

een geschiedenis van de Nederlandse handel

Vrije jongens - Cordula Rooijendijk - ISBN: 9789045019529
Prijs: € 22,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (04-09-2014)
Genre: Sociaal economische geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Vrije jongens op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wie zaten er achter de handel die Nederland ooit rijk maakte?
Cordula Rooijendijk portretteert de succesvolle ondernemers van toen, de 'vrije jongens' van de Hanze, de Bergenvaarders, de VOC en de WIC. Ze vertelt over Hinrick van Hasselt, die alle Hanzegeboden negeerde en zijn stokvissen gewoon in Noorwegen verkocht, over Louis de Geer, die zonder scrupules vanuit Zweden de WIC beconcurreerde, over Jan Reeps, die in z'n eentje Zuid-Amerika wilde koloniseren, en over Anthony van Hoboken, die rustig in slavenjongens bleef handelen toen dat allang verboden was.
Vrije jongens is een meeslepend, inspirerend en soms huiveringwekkend verhaal over mensen van vlees en bloed die maar één handelsmotto hadden: als het moet verkoop je ook jezelf.

Details

Titel: Vrije jongens
auteur: Cordula Rooijendijk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 04-09-2014
NUR: Sociaal economische geschiedenis
Afmetingen: 211 x 136 x 26
Gewicht: 426 gr
ISBN/ISBN13: 9789045019529
Intern nummer: 26491509

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 16-09-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
Nederlanders hebben wel degelijk het imago van geboren handelaars… Als cliché kan dit wel tellen… Natuurlijk heeft elk volk zo zijn imago… maar wanneer dit beeld ook nog wel klopt, dan kan je er van uitgaan dat dit toch wel een grondige reden heeft… Dit boek heeft dit cliché op een zeer leuke, leerrijke en erudiete manier behandeld, door in de geschiedenis op zoek te gaan naar die mensen die bewezen hebben dat de Nederlandse handel wel degelijk een geaardheid is, een genetisch gegeven, bij wijze van ludieke uitspraak. Doorheen een aantal portretten van een reeks prominente figuren die in de geschiedenis op hun manier hun tijd hebben gekleurd door inzicht, durf, innovativiteit te gebruiken om successen te boeken op het vlak van handel. Het zijn goed geschreven ‘biografieën’, leuk te lezen verhalen, waar je op een zeer betrokken wijze de avonturen van deze mensen kan volgen die een naam in de economische geschiedenis van Nederland zijn geworden. Mensen die achter iconen staan, voorbeelden van goede aanpak en glorie, zoals de VOC en de WIC… Het zijn stukjes die je met groot vermaak zal kunnen lezen en bekijken, want het is een leuke mix van tekst met verluchtende beelden en illustraties. Een meer dan boeiend boek, dat de economische geschiedenis inleefbaar maakt en je toch wel even in de tijd terug weet te slingeren, om te genieten van het leven zoals het was… Een oprechte aanrader… Waren alle geschiedenisboeken maar zo boeiend.

Extra informatie

Vrije jongens

Recensie

Wie zaten er achter de handel die Nederland ooit rijk maakte? Cordula Rooijendijk portretteert de succesvolle ondernemers van toen, de 'vrije jongens' van de Hanze, de Bergenvaarders, de VOC en de WIC. Ze vertelt over Hinrick van Hasselt, die alle Hanzegeboden negeerde en zijn stokvissen gewoon in Noorwegen verkocht, over Louis de Geer, die zonder scrupules vanuit Zweden de WIC beconcurreerde, over Jan Reeps, die in z'n eentje Zuid-Amerika wilde koloniseren, en over Anthony van Hoboken, die rustig in slavenjongens bleef handelen toen dat allang verboden was. Vrije jongens is een meeslepend, inspirerend en soms huiveringwekkend verhaal over mensen van vlees en bloed die maar één handelsmotto hadden: als het moet verkoop je ook jezelf.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.