Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Pensioenmiljoenen

de strijd om het pensioengeld

Pensioenmiljoenen - Sjaak van der Velden; Frank de Kruif - ISBN: 9789462580527
Prijs: € 11,25 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (13-06-2015)
Genre: Sociaal economische geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Pensioenmiljoenen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In 2014 kwam er een einde aan de strijd om de pensioenmiljoenen van duizenden havenwerkers in Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen en Terneuzen. Hun vermogen verdween nadat het pensioenfonds PVH van de zeehavens speelbal werd in de wereld van het grote geld. Het fonds werd omgezet in de commerciële verzekeraar Optas, die zich vervolgens liet overnemen door Aegon. De verkoopopbrengst van 1,5 miljard euro werd niet besteed aan verbetering van de pensioenen, maar aan subsidies voor kunst, cultuur en wetenschap.

Zo'n vijftien jaar lang hebben werkgevers en werknemers in de havens zij aan zij gestreden om het geld terug te krijgen. In de rechtszaal, op straat en in de publiciteit. Dit boek vertelt het verhaal van dat uiteindelijk succesvolle gevecht, op basis van bronnenonderzoek en aan de hand van interviews met betrokkenen.

Details

Titel: Pensioenmiljoenen
auteur: Sjaak van der Velden; Frank de Kruif
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Publicatiedatum: 13-06-2015
NUR: Sociaal economische geschiedenis
Afmetingen: 243 x 172 x 19
Gewicht: 570 gr
ISBN/ISBN13: 9789462580527
Intern nummer: 27162511

Extra informatie

Pensioenmiljoenen

Recensie

In 2014 kwam er een einde aan de strijd om de pensioenmiljoenen van duizenden havenwerkers in Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen en Terneuzen. Hun vermogen verdween nadat het pensioenfonds PVH van de zeehavens speelbal werd in de wereld van het grote geld. Het fonds werd omgezet in de commerciële verzekeraar Optas, die zich vervolgens liet overnemen door Aegon. De verkoopopbrengst van 1,5 miljard euro werd niet besteed aan verbetering van de pensioenen, maar aan subsidies voor kunst, cultuur en wetenschap. Zo'n vijftien jaar lang hebben werkgevers en werknemers in de havens zij aan zij gestreden om het geld terug te krijgen. In de rechtszaal, op straat en in de publiciteit. Dit boek vertelt het verhaal van dat uiteindelijk succesvolle gevecht, op basis van bronnenonderzoek en aan de hand van interviews met betrokkenen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.