Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mijmeren overzee

Mijmeren overzee - Arend Jan Boekestijn; Arend-Jan Boekestijn - ISBN: 9789059725942
Prijs: € 17,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (30-11-2011)
Genre: Sociaal economische geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Mijmeren overzee op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De Duitse staatsman Otto von Bismarck zei ooit: 'het mooiste is natuurlijk om zelf macht uit te oefenen, maar als dat niet mogelijk is kan men er altijd nog over schrijven'. Met dat troostrijke advies publiceerde Arend Jan Boekestijn, nadat hij in november 2009 de Tweede Kamer verliet, een reeks essays en columns. Deze hier gebundelde stukken gaan over de wereld om ons heen en zijn gethematiseerd naar land en onderwerp.

Vele vraagstukken komen aan bod. Kan een monetaire unie economische divergentie overleven? Wat zullen de gevolgen zijn van het machtsverval van de VS en Europa en de opkomst van China en India? Hoe komt het dat de Arabische omwentelingen de lente oversloegen en pardoes in de winter belandden? De bundel bevat daarnaast een aantal kritische artikelen over de Euro die twee decennia geleden zijn geschreven.

In deze bundel zitten natuurlijk ook een aantal 'Boekestijntjes' verstopt. Zo wordt de Britse voorliefde voor het vulgaire historisch verklaard, komt het erudiete populisme van de Teaparty aan bod, passeert de Chinese politieke archeologie in Afrika de revue, en wordt genadeloos blootgelegd dat de criticasters van Sarrazin niet eens de moeite hebben genomen zijn boek te lezen. Ook liefhebbers van Franse politieke schandalen kunnen hun hart ophalen.
De bundel sluit af met een Young Person's Guide to Parliament voor iedereen die geplaagd wordt door politieke ambities.

Arend Jan Boekestijn is historicus en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij schrijft een wekelijkse buitenlandcolumn voor Elsevier. Van 2006 tot 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Details

Titel: Mijmeren overzee
auteur: Arend Jan Boekestijn; Arend-Jan Boekestijn
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 254
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 30-11-2011
NUR: Sociaal economische geschiedenis
Afmetingen: 225 x 150 x 16
Gewicht: 447 gr
ISBN/ISBN13: 9789059725942
Intern nummer: 20170500

Extra informatie

Mijmeren overzee

Recensie

De Duitse staatsman Otto von Bismarck zei ooit: 'het mooiste is natuurlijk om zelf macht uit te oefenen, maar als dat niet mogelijk is kan men er altijd nog over schrijven'. Met dat troostrijke advies publiceerde Arend Jan Boekestijn, nadat hij in november 2009 de Tweede Kamer verliet, een reeks essays en columns. Deze hier gebundelde stukken gaan over de wereld om ons heen en zijn gethematiseerd naar land en onderwerp. Vele vraagstukken komen aan bod. Kan een monetaire unie economische divergentie overleven? Wat zullen de gevolgen zijn van het machtsverval van de VS en Europa en de opkomst van China en India? Hoe komt het dat de Arabische omwentelingen de lente oversloegen en pardoes in de winter belandden? De bundel bevat daarnaast een aantal kritische artikelen over de Euro die twee decennia geleden zijn geschreven. In deze bundel zitten natuurlijk ook een aantal 'Boekestijntjes' verstopt. Zo wordt de Britse voorliefde voor het vulgaire historisch verklaard, komt het erudiete populisme van de Teaparty aan bod, passeert de Chinese politieke archeologie in Afrika de revue, en wordt genadeloos blootgelegd dat de criticasters van Sarrazin niet eens de moeite hebben genomen zijn boek te lezen. Ook liefhebbers van Franse politieke schandalen kunnen hun hart ophalen. De bundel sluit af met een Young Person's Guide to Parliament voor iedereen die geplaagd wordt door politieke ambities. Arend Jan Boekestijn is historicus en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij schrijft een wekelijkse buitenlandcolumn voor Elsevier. Van 2006 tot 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.