Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Stad tussen verlichting en romantiek

Groningen 1780-1850

Stad tussen verlichting en romantiek - Lies Ast-Boiten - ISBN: 9789023249146
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (25-11-2011)
Genre: Regionale en stadsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De periode 1780-1850 was een spannende tijd. In Frankrijk brak de revolutie uit, echter van gelijkheid, vrijheid en broederschap kwam niet veel terecht. De Franse keizer Napoleon deed de Europese staten op hun grondvesten trillen, maar uiteindelijk werd hij verjaagd. Nederland intussen was een eenheidsstaat geworden onder koning Willem I .
Al deze veranderingen hadden ook invloed op de cultuur. Vroeger was het Franse Classicisme toonaangevend, nu werd dat de door Duitsland en Engeland geïnspireerde Romantiek. Gevoel en verbeelding werden belangrijker dan regels. In dit boek tonen we hoe de Groningers reageerden. Welke boeken lazen zij, welke toneelstukken en concerten vielen in de smaak? Ook kijken we naar Groningse schrijvers en hun werk. Ten slotte: week de Groningse smaak af van wat elders in Nederland op prijs werd gesteld? Uit dit boek blijkt dat de Groningers dezelfde voorkeur hadden als elders in Nederland. Wel had de stad last van haar perifere ligging en de vrees achterop te raken was constant aanwezig.

Lies Ast studeerde Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, zij werkte als conservator van de historische afdeling bij het Gronings Museum. Bij haar tentoonstellingen zijn verschillende publicaties verschenen; onder andere De Groninger dracht, Photografieën & Dynastieën en Groningen in oorlogstijd.

Details

Titel: Stad tussen verlichting en romantiek
auteur: Lies Ast-Boiten
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 440
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 25-11-2011
NUR: Regionale en stadsgeschiedenis
Afmetingen: 242 x 172 x 31
Gewicht: 1230 gr
ISBN/ISBN13: 9789023249146
Intern nummer: 18644703

Extra informatie

Groninger historische reeks Stad tussen verlichting en romantiek

Recensie

De periode 1780-1850 was een spannende tijd. In Frankrijk brak de revolutie uit, echter van gelijkheid, vrijheid en broederschap kwam niet veel terecht. De Franse keizer Napoleon deed de Europese staten op hun grondvesten trillen, maar uiteindelijk werd hij verjaagd. Nederland intussen was een eenheidsstaat geworden onder koning Willem I . Al deze veranderingen hadden ook invloed op de cultuur. Vroeger was het Franse Classicisme toonaangevend, nu werd dat de door Duitsland en Engeland geïnspireerde Romantiek. Gevoel en verbeelding werden belangrijker dan regels. In dit boek tonen we hoe de Groningers reageerden. Welke boeken lazen zij, welke toneelstukken en concerten vielen in de smaak? Ook kijken we naar Groningse schrijvers en hun werk. Ten slotte: week de Groningse smaak af van wat elders in Nederland op prijs werd gesteld? Uit dit boek blijkt dat de Groningers dezelfde voorkeur hadden als elders in Nederland. Wel had de stad last van haar perifere ligging en de vrees achterop te raken was constant aanwezig. Lies Ast studeerde Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, zij werkte als conservator van de historische afdeling bij het Gronings Museum. Bij haar tentoonstellingen zijn verschillende publicaties verschenen; onder andere De Groninger dracht, Photografieën & Dynastieën en Groningen in oorlogstijd.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.