Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Regionale kracht

economisch beleid in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland, 1945-2000

Regionale kracht - Marijn Molema - ISBN: 9789023247807
Prijs: € 39,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (08-04-2015)
Genre: Regionale en stadsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
Regionale kracht op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wat doe je met regio¿s die achterop blijven? Gebieden waar minder economische groei en werkgelegenheid is, vergeleken met de rest van het land? Meer dan vijftig jaar werden deze vragen breed bediscussieerd, zowel in de regio als in het centrum van de macht. Regionale kracht belicht de organisaties, personen en ideeën achter het debat over regionale ontwikkeling. In de strijd om economische ontplooiing werden Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland steeds zelfbewuster. De economische recessie van de jaren zeventig dwong een zoektocht naar innovatieve stimuleringsmaatregelen af. Daarbij ontmoetten beide regio¿s ook elkaar: in een proces van grensoverschrijdende samenwerking werden nieuwe kansen benut.

Marijn Molema (1982) studeerde Contemporaine Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2010 verdedigde hij zijn proefschrift Regionale kracht succesvol aan de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tegenwoordig werkt Molema als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en als onderzoeker aan de Wageningen Universiteit.

Details

Titel: Regionale kracht
auteur: Marijn Molema
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 08-04-2015
NUR: Regionale en stadsgeschiedenis
Afmetingen: 240 x 170 x 19
Gewicht: 711 gr
ISBN/ISBN13: 9789023247807
Intern nummer: 18361483

Extra informatie

Regionale kracht

Recensie

Wat doe je met regio¿s die achterop blijven? Gebieden waar minder economische groei en werkgelegenheid is, vergeleken met de rest van het land? Meer dan vijftig jaar werden deze vragen breed bediscussieerd, zowel in de regio als in het centrum van de macht. Regionale kracht belicht de organisaties, personen en ideeën achter het debat over regionale ontwikkeling. In de strijd om economische ontplooiing werden Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland steeds zelfbewuster. De economische recessie van de jaren zeventig dwong een zoektocht naar innovatieve stimuleringsmaatregelen af. Daarbij ontmoetten beide regio¿s ook elkaar: in een proces van grensoverschrijdende samenwerking werden nieuwe kansen benut. Marijn Molema (1982) studeerde Contemporaine Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2010 verdedigde hij zijn proefschrift Regionale kracht succesvol aan de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam. Tegenwoordig werkt Molema als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en als onderzoeker aan de Wageningen Universiteit.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.