Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Macht en gewoonte in het Delftse stadsbestuur (1672-1702)

Macht en gewoonte in het Delftse stadsbestuur (1672-1702) - Gerard van Roon - ISBN: 9789059728165
Prijs: € 30,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (07-08-2018)
Genre: Regionale en stadsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het bestuur van Delft was 300 jaar geleden al verrassend goed georganiseerd. De Delftse regeerders hielden zich uitvoerig bezig met de leefbaarheid van de stad, vaak na verzoekschriften van inwoners. Meestal namen zij pas een besluit na een onderzoek onder de betrokkenen, in eerdere besluiten of in andere steden. Zo nodig stelden zij een commissie in.


Soms was er opschudding, bijvoorbeeld toen stadhouder Willem III in 1675 en 1676 op ongeoorloofde manier zijn wil aan het stadsbestuur probeerde op te leggen. In Macht en gewoonte leest u hoe het stadsbestuur in elkaar stak, met welke onderwerpen het zich bezighield en hoe het toeging tijdens de vergaderingen en bijeenkomsten.

Dit boek werpt een nieuw licht op het bestuur van een zeventiende-eeuwse stad in het westen van Nederland. Het is gebaseerd op de besluitenlijsten van de bestuurderscolleges, aangevuld met ander archiefmateriaal, zoals persoonlijke aantekeningen van politici, stadsrekeningen, administratieve stukken en beschrijvingen uit de tijd zelf.

Gerard van Roon (1976) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij is onderzoeksmedewerker bij de Tweede kamer der Staten-Generaal.

Details

Titel: Macht en gewoonte in het Delftse stadsbestuur (1672-1702)
auteur: Gerard van Roon
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 432
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 07-08-2018
NUR: Regionale en stadsgeschiedenis
Afmetingen: 238 x 171 x 27
Gewicht: 832 gr
ISBN/ISBN13: 9789059728165
Intern nummer: 26262925

Extra informatie

Macht en gewoonte in het Delftse stadsbestuur (1672-1702)

Recensie

Het bestuur van Delft was 300 jaar geleden al verrassend goed georganiseerd. De Delftse regeerders hielden zich uitvoerig bezig met de leefbaarheid van de stad, vaak na verzoekschriften van inwoners. Meestal namen zij pas een besluit na een onderzoek onder de betrokkenen, in eerdere besluiten of in andere steden. Zo nodig stelden zij een commissie in. Soms was er opschudding, bijvoorbeeld toen stadhouder Willem III in 1675 en 1676 op ongeoorloofde manier zijn wil aan het stadsbestuur probeerde op te leggen. In Macht en gewoonte leest u hoe het stadsbestuur in elkaar stak, met welke onderwerpen het zich bezighield en hoe het toeging tijdens de vergaderingen en bijeenkomsten. Dit boek werpt een nieuw licht op het bestuur van een zeventiende-eeuwse stad in het westen van Nederland. Het is gebaseerd op de besluitenlijsten van de bestuurderscolleges, aangevuld met ander archiefmateriaal, zoals persoonlijke aantekeningen van politici, stadsrekeningen, administratieve stukken en beschrijvingen uit de tijd zelf. Gerard van Roon (1976) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij is onderzoeksmedewerker bij de Tweede kamer der Staten-Generaal.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.