Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

HOUTEN KAMPEERSTAD V ROTTERDAM AAN ZEE

de geschiedenis van recreatieoord Hoek van Holland

HOUTEN KAMPEERSTAD V ROTTERDAM AAN ZEE - Mario Bruijns - ISBN: 9789061006763
Prijs: € 19,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (18-06-2013)
Genre: Regionale en stadsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw verlieten de arbeiders in het zomerseizoen hun woningen in de smalle, troosteloze straatjes van Rotterdam om te kamperen in de natuur van Hoek van Holland. Hier was vrolijkheid voor iedereen. Want jong of oud, zij die het Hoekse kampeerleven meemaakten hadden één ding gemeen; er was iets van vrijheid en vreugde in hun leven geslopen.

De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee vertelt het boeiende verhaal van het kampeerterrein in Hoek van Holland. In dit eerste deel (1921-1945) leest u over de veranderingen die het kamp onderging en hoe het zich vervolgens tot buiten de grens van Hoek van Holland uitbreidde. Over de tegenstand waarmee de kampeerders te maken kregen en hoe ze hun eigen kampeerstad in Rotterdam aan zee creëerden.

De grootouders en ouders van auteur Mario Bruijns kwamen hier vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zelf bracht de auteur er gedurende zijn jeugd ook iedere zomer door. In dit deel heeft hij het verleden van Recreatieoord Hoek van Holland beschreven. Dat heeft geleid tot een fraaie uitgave met vele sfeervolle foto's vol kampeerromantiek.

Details

Titel: HOUTEN KAMPEERSTAD V ROTTERDAM AAN ZEE
auteur: Mario Bruijns
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.
Publicatiedatum: 18-06-2013
NUR: Regionale en stadsgeschiedenis
Afmetingen: 246 x 210 x 10
Gewicht: 529 gr
ISBN/ISBN13: 9789061006763
Intern nummer: 24384109

Extra informatie

De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee

Recensie

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw verlieten de arbeiders in het zomerseizoen hun woningen in de smalle, troosteloze straatjes van Rotterdam om te kamperen in de natuur van Hoek van Holland. Hier was vrolijkheid voor iedereen. Want jong of oud, zij die het Hoekse kampeerleven meemaakten hadden één ding gemeen; er was iets van vrijheid en vreugde in hun leven geslopen. De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee vertelt het boeiende verhaal van het kampeerterrein in Hoek van Holland. In dit eerste deel (1921-1945) leest u over de veranderingen die het kamp onderging en hoe het zich vervolgens tot buiten de grens van Hoek van Holland uitbreidde. Over de tegenstand waarmee de kampeerders te maken kregen en hoe ze hun eigen kampeerstad in Rotterdam aan zee creëerden. De grootouders en ouders van auteur Mario Bruijns kwamen hier vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zelf bracht de auteur er gedurende zijn jeugd ook iedere zomer door. In dit deel heeft hij het verleden van Recreatieoord Hoek van Holland beschreven. Dat heeft geleid tot een fraaie uitgave met vele sfeervolle foto's vol kampeerromantiek.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.