Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Marne in beweging

150 jaar vervoer in een Groninger regio

De Marne in beweging - Bertus Fennema - ISBN: 9789033002946
Prijs: € 14,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (19-11-2013)
Genre: Regionale en stadsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
De Marne in beweging op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Trekschuit, koets, omnibus, paardentram, trein, bus, auto...De afgelopen 150 jaar volgden de ontwikkelingen op vervoersgebied in Nederland elkaar in rap tempo op.

De in Leens geboren auteur Bertus Fennema deed naar aanleiding van de verbetering van het wegtracé tussen De Marne en Ranum onderzoek naar de wijze waarop de bevolking van noordwest-Groningen zich in de loop der tijd verplaatste binnen de eigen regio De Marne en tussen het eigen woongebied en de stad Groningen.

Duidelijk wordt dat de regio, met een grote oppervlakte, weinig inwoners en een perifere ligging, vaak hard en lang strijd moest leveren om op het gebied van openbaar vervoer hetzelfde voor elkaar te krijgen als dichter bevolkte delen van ons land.

Ondersteund door uniek historisch beeldmateriaal leidt de schrijver u door anderhalve eeuw regionaal (openbaar) vervoer.

De schrijver is woonachtig in Briltil. Van zijn hand verschenen eerder bij Noordboek boeken over architect Willem Reitsema en fotograaf Jacob Molenhuis.

Details

Titel: De Marne in beweging
auteur: Bertus Fennema
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Friese Pers Boekerij Uitgeverij Noordboe
Publicatiedatum: 19-11-2013
NUR: Regionale en stadsgeschiedenis
Gewicht: 609 gr
ISBN/ISBN13: 9789033002946
Intern nummer: 25416261

Extra informatie

De Marne in beweging

Recensie

Trekschuit, koets, omnibus, paardentram, trein, bus, auto...De afgelopen 150 jaar volgden de ontwikkelingen op vervoersgebied in Nederland elkaar in rap tempo op. De in Leens geboren auteur Bertus Fennema deed naar aanleiding van de verbetering van het wegtracé tussen De Marne en Ranum onderzoek naar de wijze waarop de bevolking van noordwest-Groningen zich in de loop der tijd verplaatste binnen de eigen regio De Marne en tussen het eigen woongebied en de stad Groningen. Duidelijk wordt dat de regio, met een grote oppervlakte, weinig inwoners en een perifere ligging, vaak hard en lang strijd moest leveren om op het gebied van openbaar vervoer hetzelfde voor elkaar te krijgen als dichter bevolkte delen van ons land. Ondersteund door uniek historisch beeldmateriaal leidt de schrijver u door anderhalve eeuw regionaal (openbaar) vervoer. De schrijver is woonachtig in Briltil. Van zijn hand verschenen eerder bij Noordboek boeken over architect Willem Reitsema en fotograaf Jacob Molenhuis.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.