Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

10 jaar De Oud-Hagenaar

Verhalen van de stad gebundeld

10 jaar De Oud-Hagenaar - Ivar Lingen - ISBN: 9789460100871
Prijs: € 23,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (15-04-2019)
Genre: Regionale en stadsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
10 jaar De Oud-Hagenaar op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Zoo ik iets ben, ben ik een Hagenaar’, schreef Louis Couperus. Maar wat is het Haagse gevoel? Hagenaars en Hagenezen vinden het doorgaans lastig om dit gevoel te beschrijven. We identificeren ons met personen en we adoreren – of verafschuwen – bouwwerken. Maar het Haagse gevoel is niet in een paar woorden te vatten.

De Oud-Hagenaar, dé gratis krant voor de Haagse 50-plusser, heeft de afgelopen tien jaar getracht dat gevoel te vertolken. Met verhalen van schrijvers over uiteenlopende Haagse onderwerpen: van de Tour de Archipel tot de architect van Scheveningen en de Schilderswijk, van de geelgroene trams van de HTM tot uitgaan in Den Haag in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Beschreven vanuit historisch perspectief of vanuit de herinnering.

De makers van De Oud-Hagenaar zijn in februari 2019 een nieuw initiatief gestart: De Haagse Tijden. Met deze nieuwe krant hebben de makers een iets gewijzigde formule gevonden die op een zelfde wijze de mogelijkheid geeft aan de Hagenaars om hun liefde voor de stad te uiten in mooie verhalen en foto’s.

Dit boek is een selectie van verhalen die in de afgelopen tien jaar zijn gepubliceerd in De Oud-Hagenaar. Het is een poging om dichtbij het ultieme Haagse gevoel te komen. Het is een document van de stad, voor de stad.

Details

Titel: 10 jaar De Oud-Hagenaar
auteur: Ivar Lingen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Hega Offset B.V.
Publicatiedatum: 15-04-2019
NUR: Regionale en stadsgeschiedenis
Gewicht: 827 gr
ISBN/ISBN13: 9789460100871
Intern nummer: 44647438

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen