Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Europa een spirituele grootmacht

Europa een spirituele grootmacht - Juliaan van Acker - ISBN: 9789402119329
Prijs: € 22,21 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (21-05-2014)
Genre: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Na een analyse van de ethische grondslagen van politiek en economie wordt aangegeven hoe Europa een onvervangbare rol kan spelen om een einde te maken aan het `krankzinnige tijdperk van 1880 tot 2040. Voorwaarde is dat het joods-christelijk fundament van de Europese beschaving in de grondwet wordt vastgelegd en dat elke deelstaat binnen een federatie haar identiteit kan behouden.
Internationale summits en congressen dienen tot niets als miljarden mensen hun gedrag niet zullen veranderen. Dit laatste vereist concrete maatregelen zoals bijvoorbeeld een maximum inkomen om de enorme inkomensverschillen en hebzucht tegen te gaan; onbaatzuchtige inzet in onderwijs en de zorg; goed rentmeesterschap over de planeet Aarde, zodat er een einde komt aan de vervuiling en aan de vernietiging van fauna en flora; terugkeer van immigranten naar de landen van herkomst om daar, met solidaire steun van Europa, vrede en voorspoed te realiseren.
Het nieuwe Europa, uitgebreid met Rusland en Israël, zal Wenen tot hoofdstad hebben. Dit Europa zal voor de mensheid het verschil maken tussen een door de mens veroorzaakte Apocalyps of een begin van een Aards Paradijs.

Details

Titel: Europa een spirituele grootmacht
auteur: Juliaan van Acker
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 244
Uitgever: Brave New Books
Publicatiedatum: 21-05-2014
NUR: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Afmetingen: 210 x 148 x 21
Gewicht: 359 gr
ISBN/ISBN13: 9789402119329
Intern nummer: 27040011

Extra informatie

Europa een spirituele grootmacht

Recensie

Na de overwinning van de anti-Europapartij tijdens de recente verkiezingen in Groot-Brittanië, las ik in The Guardian een interview met een mevrouw uit Birmingham. Het was een gewone vrouw uit het volk, 71 jaar oud. Zij zei dat ze al haar leven lang woonde in die wijk, maar dat - indien ze het geld zou hebben - ze onmiddellijk zou vertrekken. Ze voelde zich niet meer thuis in haar wijk. Ik vind dit een heel triest verhaal. Deze anekdote zegt iets over de teloorgang van de verbondenheid in onze samenleving. Dit is een ernstige zaak omdat psychische gezondheid in sterke mate afhankelijk is van de mate waarin we ons met anderen verbonden voelen. We komen meer en meer terecht in een wereld van ontwortelden. Dit geldt zowel voor de oorspronkelijke bewoners als voor de immigranten. Het is een illusie te denken dat het allemaal wel goed komt. Dit is een gevaarlijke illusie omdat we daarin berusten en onvoorbereid zijn op wat komen gaat. Een andere trieste anekdote: Italië kan de stroom asielzoekers uit Afrika niet meer aan. Het enige antwoord dat de Europese Unie kon bedenken, is het sturen van onthaalcomitee’s naar het midden van de Middellandse zee. Italië laat daarom de asielzoekers

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.