Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De nieuwe rafelrand van Europa

De nieuwe rafelrand van Europa - Ivo van de Wijdeven - ISBN: 9789000367498
Prijs: € 15,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (28-02-2019)
Genre: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Boekenliefde.nl:
De nieuwe rafelrand van Europa op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: De nieuwe rafelrand van Europa
auteur: Ivo van de Wijdeven
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 28-02-2019
NUR: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Gewicht: 256 gr
ISBN/ISBN13: 9789000367498
Intern nummer: 43500168

Recensie

Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op stabiele bondgenoten aan de andere kant van de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Maar met de Amerikaanse president Trump in het Witte Huis en de aanstaande Brexit keren de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zich steeds verder af van het continent. Terugkijkend op de geschiedenis is het niet de eerste keer dat ze dit doen. Maar de cruciale vraag is: kan de Europese Unie nu wel zonder hen?

In De rafelranden van Europa beschreef historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven eerder al de interactie met Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika door de eeuwen heen. Daarmee wierp hij licht op de drijfveren van de spelers op het Europese toneel. Nu duikt Van de Wijdeven dieper in de geschiedenis van Europa's langdurige haatliefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Is de 'Anglosfeer' de nieuwe rafelrand van Europa? En moeten we ons daar zorgen over maken?

Ivo van de Wijdeven (1979) is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis Magazine en Clingendael Spectator. Eerder verschenen van zijn hand De rafelranden van Europa en De spoken van Visegrád - De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. In zijn werk biedt Van de Wijdeven een historische achtergrond bij de actualiteit.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen