Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dat gezegd hebbend...

Taal in politiek Den Haag na 1950

Dat gezegd hebbend... - ISBN: 9789077989999
Prijs: € 26,50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek
Genre: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Boekenliefde.nl:
Dat gezegd hebbend... op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Dat gezegd hebbend... leidt u door zeventig jaar politiek taalgebruik in Nederland. U zult versteld staan hoeveel woorden uit uw eigen vocabulaire te herleiden zijn naar de taal van het Binnenhof. Van het Ja Ammehoela van Jan Marijnissen tot het Houtje-Touwtje van Gerda Verburg, de Tunnelvisie van Frits Bolkestein, de Excuus-Truus van Annemarie Jorritsma en het Hoofdpijndossier van Ineke van Gent. Siemon Reker heeft deze en honderden andere woorden en uitdrukkingen met bronvermeldingen verklaard en toegelicht op grond van hun voorkomen in de Handelingen of op persconferenties.

Wie bladert door Dat gezegd hebbend... zal ontdekken dat het Binnenhofs gevarieerd is. Zo zal een Kamerlid uit de oppositie in het algemeen andere bewoordingen gebruiken dan een lid van de coalitie. Ruud Lubbers is na Mark Rutte de meest geciteerde politicus in Dat gezegd hebbend... Typerend uit zijn tijd zijn onder andere samenstellingen als Hangpuntenbrief, Knelpuntennota, Hobbelproblematiek, Kaasschaafmethode, Reikwijdteregeling.

Gefascineerd door taal besluit Siemon Reker na zijn emeritaat de hoorbare communicatie in de Haagse politiek onder de loep te nemen.
Over dit Binnenhofs schrijft hij diverse blogs onder de titel nomeis en loopt hij een snuffelstage bij de ‘Stenografische Dienst’ aan het Binnenhof. Het resultaat is dit boek vol woorden en uitdrukkingen die – al dan niet tijdelijk – verweven raakten met ons taalgebruik.

Details

Titel: Dat gezegd hebbend...
Mediatype: Boek
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 360
Uitgever: In Boekvorm
NUR: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
ISBN/ISBN13: 9789077989999
Intern nummer: 44646942

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen