Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Leven met de goden

Religie in de Oudheid

Leven met de goden - Inger N.I. Kuin - ISBN: 9789462984806
Prijs: € 14,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (05-03-2018)
Genre: Oudheid (tot 500)
Boekenliefde.nl:
Leven met de goden op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Leven met de goden
auteur: Inger N.I. Kuin
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 05-03-2018
NUR: Oudheid (tot 500)
Gewicht: 243 gr
ISBN/ISBN13: 9789462984806
Intern nummer: 40850979

Recensie

Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige filosofen twijfelden zelfs aan het bestaan van goden überhaupt. In dit dynamische religieuze landschap ontstonden ook de eerste christelijke gemeenschappen.
In Leven met de goden belicht historica Inger N.I. Kuin het kleurrijke en complexe religieuze leven van de oude Grieken en Romeinen en de vroege geschiedenis van het christendom. Hoe werd er in de oudheid omgegaan met religieuze diversiteit en met religieuze verandering? En hoe kritisch mochten gelovigen zijn? Sommige aspecten, zoals dionysische extase, laten zien hoe anders antieke religie was. Andere elementen zijn door de eeuwen heen onverminderd actueel gebleven, zoals corrupte priesters en religieuze intolerantie.

Van twijfelaars tot fanatieke gelovigen die de nacht in de tempel doorbrengen, in de hoop op een bezoekje van de god - ook in de oudheid had je religieuzen in alle soorten en maten. Met vlotte pen brengt Inger Kuin de antieke religie tot leven, waarbij ze ook oog heeft voor de vroegste filosofische kritieken op mythologie en religieuze praktijken. Joke J. Hermsen

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen