Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Klassiek

geschiedenis van de Grieks-Romeinse wereld

Klassiek - Anton van Hooff - ISBN: 9789026326554
Prijs: € 24,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (15-08-2013)
Genre: Oudheid (tot 500)
Boekenliefde.nl:
Klassiek op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De Grieks-Romeinse oudheid heeft altijd zeer tot de verbeelding gesproken. Ze heeft de westerse beschaving op tal van gebieden geïnspireerd: op politiek, cultureel en intellectueel niveau. In die zin was zij `klassiek : een voorbeeld, model, norm.
Anton van Hooff schetst in Klassiek het samenhangende historische verhaal van de Grieks-Romeinse wereld. Van de Griekse stadsstaten in de vijfde eeuw voor Christus tot het machtige Romeinse rijk, de eerste echte supermacht. Van Homeros tot Hadrianus, van Solon tot Romulus Augustulus.
Het politieke verhaal is het raamwerk waarbinnen de culturele prestaties van Grieken en Romeinen aan de hand van uitgewerkte voorbeelden worden geplaatst. Van Hooff doorspekt zijn verhaal met mooie anekdotes, vertaalde citaten, spreuken en opvallende parallellen met latere tijden. Bestaat het jaar nul wel echt? Wat zit er achter het gezegde `geld stinkt niet ?

Details

Titel: Klassiek
auteur: Anton van Hooff
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 15-08-2013
NUR: Oudheid (tot 500)
Gewicht: 576 gr
ISBN/ISBN13: 9789026326554
Intern nummer: 24324961

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 18-11-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Het blijft een fascinerend gegeven, dat steeds een item blijft voor de mensen van deze tijd. De klassieke oudheid blijft onder verschillende vormen aanwezig... zowel in ons denken als in ons handelen, organiseren van de maatschappij,... De (mythische en andere) verhalen uit die tijd zijn zo fascinerend en blijven ons boeien... Maar het blijft toch wel voor velen onder ons een onduidelijk verhaal in zijn geheel. We kennen verhalen rond Goden, rond filosofen, rond bepaalde militaire figuren of gebeurtenissen,... En dan heb je dit boek dat een onmogelijke opdracht lijkt te kunnen volbrengen, nl. op een toegankelijke en duidelijke, boeiende wijze een verhaal te brengen dat leesbaar is en ons de geschiedenis van de Grieks-Romeinse wereld weet te vertellen. In de eigen stijl die we ondertussen reeds kenden vanuit al die andere boeiende werken van deze auteur, vinden we ook hier een boek dat leest als een trein, een roman, en ons onderdompelt in de wereld van de antieke oudheid. Geen gemakkelijke opgave, maar die op een sublieme wijze wordt volbracht. Het is een coherent verhaal, waarin we het leven zoals het was kunnen terugvinden, maar ook heel wat weetjes in terugvinden, en bepaalde zaken beter kunnen vatten, plaatsen en begrijpen. De kleine en grote verhalen uit deze oudheid die toch wel de essentie brengen van wat je zou moeten weten... Vlotte doorlezer, helder en boeiend... wat wil je nog meer wanneer je meerwaardezoeker bent in je lectuur...?

Biografie (woord)

Anton van Hooff (1943) was tot 2008 hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Sinds zijn pensionering doceert hij nog regelmatig klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschrifte

Extra informatie

Klassiek

Recensie

De Grieks-Romeinse oudheid heeft altijd zeer tot de verbeelding gesproken. Ze heeft de westerse beschaving op tal van gebieden geïnspireerd: op politiek, cultureel en intellectueel niveau. In die zin was zij `klassiek : een voorbeeld, model, norm. Anton van Hooff schetst in Klassiek het samenhangende historische verhaal van de Grieks-Romeinse wereld. Van de Griekse stadsstaten in de vijfde eeuw voor Christus tot het machtige Romeinse rijk, de eerste echte supermacht. Van Homeros tot Hadrianus, van Solon tot Romulus Augustulus. Het politieke verhaal is het raamwerk waarbinnen de culturele prestaties van Grieken en Romeinen aan de hand van uitgewerkte voorbeelden worden geplaatst. Van Hooff doorspekt zijn verhaal met mooie anekdotes, vertaalde citaten, spreuken en opvallende parallellen met latere tijden. Bestaat het jaar nul wel echt? Wat zit er achter het gezegde `geld stinkt niet ?

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.