Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het Horus Enigma

ontdekking van de tijd in het oude Egypte

Het Horus Enigma - W.H. Zitman - ISBN: 9789057306334
Prijs: € 29,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (22-04-2009)
Genre: Oudheid (tot 500)
Boekenliefde.nl:
Het Horus Enigma op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De Egyptenaren waren de ontdekkers van de kalender; de meest fundamentele en praktische toepassing van astronomie, door middel van observatie en vaststelling van de lengte van het Zonnejaar. Deze wetenschap beoefenden zij minstens al in het vijfde millennium vóór Christus.
In de afgelopen eeuw hebben egyptologen en astronomen die theorie echter pertinent van tafel geveegd. Waarom zouden de Egyptenaren de wetmatigheid van hemelse verschijnselen zoals de cycli van sterren, zon, maan en planeten willen vastleggen? En hoe zouden ze dat dan gedaan hebben? Welke barrières moesten zij daarvoor overwinnen? Volgens recente wetenschappers heeft de Egyptische sterrenkunde zelfs nooit bestaan. Maar hoe had onze beschaving eruit gezien zonder die oude Egyptenaren?
Astronomie blijkt zelfs het centrale thema van de Egyptische cultuur. Egyptenaren, die zichzelf zagen als zonen van Horus, ontwikkelden een alomvattend systeem: de kosmische orde, de samenhang tussen Hemel en Aarde. Wat boven is, is ook beneden. Egypte als spiegel van de kosmos. Ze brachten die samenhang zelfs letterlijk in beeld in het ontwerp van het Piramideveld. Maar ook in hun religie en tijdsbesef kwam die tot uitdrukking. Ze waren het eerste volk op aarde dat uren, dagen, maanden gebruikte en seizoenen en jaren kende. Een machtig geheim dat in dit boek wordt geopenbaard!

Details

Titel: Het Horus Enigma
auteur: W.H. Zitman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Walburg Pers
Publicatiedatum: 22-04-2009
NUR: Oudheid (tot 500)
Afmetingen: 231 x 150 x 32
Gewicht: 604 gr
ISBN/ISBN13: 9789057306334
Intern nummer: 11398487

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 22-06-2009   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boeiend ontdekkingsboek van een wereld dat blijft spreken tot de verbeelding en wel degelijk een stukje van het obscure verleden van de menselijke geschiedenis weet te brengen. We reizen door de wereld van de geschiedenis naar de periode van het Oude Egypte, de wereld die nog steeds tot de meest mysterieuze behoort, en de verbeelding blijft aanwakkeren. Maar het is niet zomaar de zoveelste beschrijving van het leven zoals het was, en de bouw van de piramiden als thema, maar veeleer een benadering van de wetenschappelijke kennis van deze maatschappij, die tevens aan de basis lag van ons eigen weten en kunnen, denken en redeneren. Zo blijkt dat deze cultuur een grote passie en kennis had voor al wat te maken had met de astronomie, en deze kennis en inzichten tot heel wat toepassingen kon leiden. En deze benadering is wel degelijk de inzet van heel wat controverses, waar we in dit boek wel degelijk kunnen van genieten om ze niet enkel te ontdekken, maar tevens ook de impact van de theorieën te kunnen inschatten. Het is een boeiend en toegankelijk boek, waar je wel je aandacht moet bewaren bij het lezen, maar waar je geen specialist moet zijn om de zaken te volgen en te snappen. Op een heldere wijze maken we kennis waarop de Egyptenaren omgingen met hun inzichten in de astronomie, en de manier waarop ze deze kennis aanwende om een bepaalde orde te vestigen in de manier waarop ze met tijd en ruimte omgingen. Het is een helder boek, dat werkelijk leest als een roman, en je op een indrukwekkende wijze het belang van deze cultuur doet inzien. Het is een duiding zoals ze weinig voorhanden zijn, en die op een enthousiaste wijze de lezer betrekken in een aangename manier van kennisvergaring. Het is een uitnodiging in het lezen en te verzeilen in de rijkdom van de geschiedenis van het mensdom.

Extra informatie

Het Horus Enigma

Recensie

De Egyptenaren waren de ontdekkers van de kalender; de meest fundamentele en praktische toepassing van astronomie, door middel van observatie en vaststelling van de lengte van het Zonnejaar. Deze wetenschap beoefenden zij minstens al in het vijfde millennium vóór Christus. In de afgelopen eeuw hebben egyptologen en astronomen die theorie echter pertinent van tafel geveegd. Waarom zouden de Egyptenaren de wetmatigheid van hemelse verschijnselen zoals de cycli van sterren, zon, maan en planeten willen vastleggen? En hoe zouden ze dat dan gedaan hebben? Welke barrières moesten zij daarvoor overwinnen? Volgens recente wetenschappers heeft de Egyptische sterrenkunde zelfs nooit bestaan. Maar hoe had onze beschaving eruit gezien zonder die oude Egyptenaren? Astronomie blijkt zelfs het centrale thema van de Egyptische cultuur. Egyptenaren, die zichzelf zagen als zonen van Horus, ontwikkelden een alomvattend systeem: de kosmische orde, de samenhang tussen Hemel en Aarde. Wat boven is, is ook beneden. Egypte als spiegel van de kosmos. Ze brachten die samenhang zelfs letterlijk in beeld in het ontwerp van het Piramideveld. Maar ook in hun religie en tijdsbesef kwam die tot uitdrukking. Ze waren het eerste volk op aarde dat uren, dagen, maanden gebruikte en seizoenen en jaren kende. Een machtig geheim dat in dit boek wordt geopenbaard!

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.