Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Beroemde Romeinen

de levens van Camillus Fabius Maximus Cato de Oudere Titus Flamininus Marius Sulla Cicero Pompeius Caesar Cato de Jongere Brutus Marcus Antonius

Beroemde Romeinen - Ploutarchos - ISBN: 9789025363901
Prijs: € 49,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (27-10-2008)
Genre: Oudheid (tot 500)
Boekenliefde.nl:
Beroemde Romeinen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Als pendant van Ploutarchos’ beroemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, ‘de tweede stichter van Rome’, tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra zijn leven dramatisch beëindigde en daarmee de weg vrij maakte voor het Romeinse keizerrijk. De twaalf biografieën van Romeinen maken deel uit van Ploutarchos’ Parallelle Levens uit het begin van de tweede eeuw n.Chr., die door de eeuwen heen voor zeer velen inspirerende lectuur zouden vormen. Zo ontleende Shakespeare er de stof aan voor een aantal van zijn beroemde drama’s. Het doel van de biografieën was, zoals Ploutarchos zelf zegt, zijn lezers karakters van grote mannen voor ogen te stellen, waaraan ze zich konden spiegelen. De moraal wordt echter zelden benadrukt. Ploutarchos zocht naar speciale informatie, zoals uitspraken van de beroemde mannen zelf, anekdotes en commentaar van tijdgenoten, en hij gaf de voorkeur aan brieven en dagboeken boven bekende historische verslagen. Daardoor krijgen we veel unieke informatie over de Romeinen, en een menselijker beeld van grote mannen die hun stempel drukten op de geschiedenis van hun tijd. H.W.A. van Rooijen-Dijkman is classica. Zij vertaalde eerder werk van Caesar, Cicero en Livius.

Details

Titel: Beroemde Romeinen
auteur: Ploutarchos
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 611
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 27-10-2008
NUR: Oudheid (tot 500)
Afmetingen: 220 x 152 x 45
Gewicht: 1039 gr
ISBN/ISBN13: 9789025363901
Intern nummer: 10803286

Extra informatie

Beroemde Romeinen

Recensie

Als pendant van Ploutarchos’ beroemde Grieken verschijnen er nu twaalf biografieën van beroemde Romeinen uit de tijd van de Romeinse republiek, vanaf de nog half mythische Camillus, ‘de tweede stichter van Rome’, tot Marcus Antonius, die samen met Kleopatra zijn leven dramatisch beëindigde en daarmee de weg vrij maakte voor het Romeinse keizerrijk.
De twaalf biografieën van Romeinen maken deel uit van Ploutarchos’ Parallelle Levens uit het begin van de tweede eeuw n.Chr., die door de eeuwen heen voor zeer velen inspirerende lectuur zouden vormen. Zo ontleende Shakespeare er de stof aan voor een aantal van zijn beroemde drama’s.
Het doel van de biografieën was, zoals Ploutarchos zelf zegt, zijn lezers karakters van grote mannen voor ogen te stellen, waaraan ze zich konden spiegelen. De moraal wordt echter zelden benadrukt. Ploutarchos zocht naar speciale informatie, zoals uitspraken van de beroemde mannen zelf, anekdotes en commentaar van tijdgenoten, en hij gaf de voorkeur aan brieven en dagboeken boven bekende historische verslagen. Daardoor krijgen we veel unieke informatie over de Romeinen, en een menselijker beeld van grote mannen die hun stempel drukten op de geschiedenis van hun tijd.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.