Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Jihad in België

ze zijn onder ons. Wie zijn deze jiadi's? Wat zijn ze van plan? En hoe kunnen we ze stoppen

Jihad in België - Claude Moniquet - ISBN: 9789492159113
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (15-05-2015)
Genre: Oorlog en vrede
Boekenliefde.nl:
Jihad in België op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Ze zijn onder ons. Wie zijn deze jihadi's? Wat zijn ze van plan? En hoe kunnen we ze¬stoppen?

België is al vele jaren een draaischijf van het internationale moslimterrorisme. Maar nu dreigt een nieuw en nog groter gevaar: de-moslimterrorist uit ons eigen land. Ze zijn onder ons. Wie zijn deze jihadi's? Wat zijn ze van plan? En hoe kunnen we ze stoppen? Vooral gewezen Syrië-strijders vormen een potentieel gevaar, als 'lone wolf' of gegroepeerd in lokale terreurcellen. Hun haat tegenover onze westerse democratische samenleving is groot, hun visie kent geen mededogen en hun gewelddaden zijn drastisch en dodelijk.

In deze uiterst actuele en unieke analyse over België pro leert de gerenommeerde terreurspecialist Claude Moniquet deze nieuwe terroristen, en stelt hij maatregelen voor om
deze bedreiging beter te bestrijden.

Claude Moniquet (1958) is¬ een van de belangrijkste terreurspecialisten van België. De gewezen journalist en voormalige spion voor de Franse geheime dienst DGSE is directeur van het gezaghebbende European Strategic Intelligence and Security Center in Brussel. Doordat hij reeds vijfendertig jaar terrorisme analyseert, is Claude Moniquet een bekende media figuur, van binnenlandse media tot buitenlandse zenders zoals TF1 en CNN. Moniquet schreef verscheidene boeken over terrorisme, jihad en het Midden-Oosten.

Details

Titel: Jihad in België
auteur: Claude Moniquet
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 15-05-2015
NUR: Oorlog en vrede
Afmetingen: 211 x 135 x 29
Gewicht: 437 gr
ISBN/ISBN13: 9789492159113
Intern nummer: 30048559

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-09-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Het minste wat je kan zeggen is dat we leven in bijzondere tijden… Onze wereld is grondig aan het wijzigen en is in geen kanten meer te vergelijken met de toestand van enkele jaren geleden. De evenementen van 11 september zijn een signaal geweest die een realiteit bracht die sluimerend bestond, maar vanaf dat ogenblik voor iedereen bekend werd, en een algemene malaise wist teweeg te brengen. Stelselmatig worden de grenzen verlegd en neemt een bepaald geweld toe dat zowel op het terrein dan sluimerend in onze maatschappij(en) een vaste plaats inneemt. Een confrontatie met een gegeven dat van belang is en werd voor iedereen die op deze wereld leeft. De analyse van de oorzaken en de gevolgen van de aanslagen van 11 september hebben een merkwaardige wereld geopenbaard, nl. de wereld van de verdeelde Islam, de wereld van extremistische groeperingen die zich willen waarmaken in de wereld van vandaag. De aanslagen als een uiting van een interne islamitische kwestie. En in dit boek gaan we op onderzoek naar de waarheid achter deze sluikse oorlog van enkele extremistische groeperingen die erin slaagden om vanuit een ‘dode’ positie door te groeien naar een invloedrijke actie. En hierin blijkt België een bijzondere plaats in te nemen, doorheen deze jongeren die enerzijds alles achter laten om in Syrië te gaan strijden, maar anderzijds ook deze die al dan niet na zo’n avontuur als levende tijdsbommen leven in ons land. Ze zijn tot veel in staat, zoals blijkt uit de beelden en de aanslagen die ondertussen werden gepleegd. Een merkwaardige oorlog, waarbij zowel georganiseerde groeperingen dan wel enkelingen bijzonder gevaarlijke acties kunnen ondernemen. Dit boek brengt deze wereld in kaart, en gaat niet enkel in op wie ze zijn, maar ook wat ze betekenen en welk gevaar ze vertegenwoordigen. Natuurlijk zou je dit niet kunnen brengen zonder de oorzaken en de remedies te kunnen vinden… en dit doet deze erudiete specialist terzake wel degelijk. Geruststellend is het alvast niet, maar het is een realiteit die je niet (kan) vatten, en waarbij een boek als dit toch wel op een bredere wijze deze wereld in beeld weet te brengen voor de doorsnee burger. Welke kant gaan de miljoenen moslims op die hier wonen? Gaat moderniteit het winnen van traditie? En hoe bloedig zal de strijd worden? Het is een onruststellend boek, maar een boek dat je op een toegankelijke wijze kennis laat maken met een verschrikkelijk deel van de islam die meer en meer invloed krijgt op de evolutie der gebeurtenissen van onze wereld. De oorzaken, de manieren van werken en denken, de illusies en de terreur,… het is een indrukwekkend en duidend geheel, dat je zal lezen als een thriller, maar dat helaas gestoeld is op een verschrikkelijke realiteit. Voor eenieder die beter inzicht wil in de wereld van vandaag, en wil weten hoe dit de toekomst grondig beïnvloedt.

Biografie (woord)

Claude Moniquet (1958) is de belangrijkste terreurspecialist van België. De gewezen journalist en voormalige spion voor de Franse geheime dienst DGSE is directeur van het gezaghebbende European Strategic Intelligence and Security Center in Brussel. Hij schreef verscheidene boeken over terrorisme, jihad en het Midden-Oosten.

Extra informatie

Brandend actueel onderwerp.

Recensie

Ze zijn onder ons. Wie zijn deze jihadi's? Wat zijn ze van plan? En hoe kunnen we ze stoppen? België is al vele jaren een draaischijf van het internationale moslimterrorisme. Maar nu dreigt een nieuw en nog groter gevaar: de moslimterrorist uit ons eigen land.
Vooral gewezen Syrië-strijders vormen een potentieel gevaar, als 'lone wolf' of gegroepeerd in lokale terreurcellen. Hun haat tegenover onze westerse democratische samenleving is groot, hun visie kent geen mededogen en hun gewelddaden zijn drastisch en dodelijk. In deze uiterst actuele en unieke analyse over België leert de gerenommeerde terreurspecialist Claude Moniquet deze nieuwe terroristen, en stelt hij maatregelen voor om deze bedreiging beter te bestrijden.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.