Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Complot tegen Hitler

Complot tegen Hitler - Guido Knopp - ISBN: 9789059773523
Prijs: € 19,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (02-03-2009)
Genre: Oorlog en vrede
Boekenliefde.nl:
Complot tegen Hitler op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

1944. Onder leiding van Claus Schenk von Stauffenberg werd een aanslag gepleegd op het leven van Hitler. Een aanslag die door stom ongeluk mislukte. Maar al voor de oorlog was er een groot aantal mislukte aanslagen gepleegd op Hitler. Guido Knopp portretteert hen, die met inzet van eigen leven, een daad wilden stellen tegen het Nazi-regime. Zo schetst hij de lange aanloop naar 20 juli 1944 en geeft hij een gedetailleerd verslag van de voorbereidingen, de aanslag en de naweeën van de aanslag van Von Stauffenberg op Hitler.

Details

Titel: Complot tegen Hitler
auteur: Guido Knopp
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 270
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 02-03-2009
NUR: Oorlog en vrede
Afmetingen: 230 x 150 x 23
Gewicht: 430 gr
ISBN/ISBN13: 9789059773523
Intern nummer: 10678276

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 24-12-2008   geschreven door  Patrick Vandendaele
Van de hand van een specialist ter zake, samen met een aantal prominente medewerkers, krijgen we hier het relaas en de duiding van een belangrijke gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat wel degelijk van zeer groot belang is geweest, en toch een ander beeld weet te geven van wat we vaak aan idee hebben over de militaire top van het Naziregime. Mochten de zaken naar verwachting zijn verlopen, dan hadden we wellicht een ganse andere wending gezien in de geschiedenis, en dan hadden er heel wat zaken een ander verloop gekend. Alhoewel…. We reizen terug naar de periode van voor, tijdens en het einde van de Tweede Wereldoorlog, en onderzoeken samen met de auteur(s) een ander beeld van de geschiedenis, nl. de aanslagen die werden gepleegd op Hitler. Hiermee krijgen we toch wel een andere benadering die de meeste mensen niet inschatten, en die wel degelijk bewijzen dat Hitler, ook in de militaire middens niet unaniem aanvaard werd, en zijn ideeën en daden niet onverdeeld op een warm onthaal konden rekenen. De bijzondere aandacht gaat uiteraard naar de aanslag van 20 juli 1944, waar het werkelijk menens was, de zaken bijzonder goed in mekaar staken, en het eigenlijk een groot wonder is geweest dat Hitler kon ontsnappen aan deze moordpoging. Het verhaal van de mensen die achter deze aanslag stonden, de ontwikkeling van het idee en de betrokken, worden op een spannende wijze gebracht, en het is dan wel een historisch werk, maar het leest als een boeiend avonturenroman. We beleven werkelijk de hele ontwikkeling van de feiten en de gebeurtenissen, tot de mislukking, maar ook de manier waarop werd gereageerd op deze aanslag, en de slachtoffers die hierdoor vielen. Het is een verrukkelijk werk, omdat het op een zeer toegankelijke wijze een belangrijke bladzijde van de recente geschiedenis brengt, onder al zijn aspecten en invalshoeken, op een heldere manier, wat niet steeds het geval is met dit genre werken, zeker niet voor de leken onder ons. Een oprechte aanrader, zeker nu de hype wat werd aangewakkerd met de verfilming van dit verhaal in een film waar Tom Cruise de rol van de hoofdrolspeler speelt in dit verhaal. Zeer erg inleefbaar en begrijpelijk geschreven. En pageturner.

Extra informatie

Complot tegen Hitler

Recensie

Verschijnt voor Valkyrie, de film met Tom Cruise en Carice van Houten.

Het hoogtepunt van het verzet tegen Hitler was de aanslag van 20 juli 1944. Onder leiding van Claus Schenk von Stauffenberg werd een aanslag gepleegd op het leven van Hitler. Een aanslag die door stom ongeluk mislukte.
Maar al voor de oorlog was er een groot aantal mislukte aanslagen gepleegd op Hitler. Guido Knopp portretteert hen, die met inzet van eigen leven, een daad wilden stellen tegen het Nazi–regime. Zo schetst hij de lange aanloop naar 20 juli 1944 en geeft hij een gedetailleerd verslag van de voorbereidingen, de aanslag en de naweeën van de aanslag van Von Stauffenberg op Hitler.

De gerenommeerde Duitse historicus Guido Knopp leidt de redactie eigentijdse geschiedenis van de ZDF. Hij heeft meerdere titels op zijn naam staan, waaronder De oorlog van de eeuw, Hitlers moordenaars en Hitlers beulen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.