Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wanhoop nooit aan vooruitgang

brieven van Jac. P. Thijsse (1865-1945)

Wanhoop nooit aan vooruitgang - ISBN: 9789461055774
Prijs: € 20,45 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (13-01-2015)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Wanhoop nooit aan vooruitgang op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Jac. P. Thijsse, grondlegger van de Nederlandse natuurbescherming, was een gedreven brievenschrijver. 'Wanhoop nooit aan vooruitgang' bevat de mooiste van de vele brieven die hij heeft geschreven.
Thijsse gaf de aanzet tot de oprichting van Natuurmonumenten, hij was schrijver van twintig Verkade-albums, Het Vogeljaar en talloze andere boeken. Weinigen hebben zo veel invloed gehad op het denken over de natuur als Jac. P. Thijsse, en zonder hem had Nederland er anders uitgezien. Zijn meeslepende stijl kenmerkt ook zijn particuliere correspondentie. De brieven geven tal van nieuwe bijzonderheden over zijn leven en werk.

Deze bloemlezing, samengesteld door Marga Coesèl, toont Thijsse in al zijn veelzijdigheid: een groot schrijver, een gepassioneerde natuurbeschermer en - vooral - een betrokken en warme persoonlijkheid.

Marga Coesèl is biologe en als gastonderzoeker verbonden aan de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Zij schreef een proefschrift over de geschiedenis van de natuurstudie en natuurbescherming in Nederland en is auteur van tal van andere publicaties, waaronder een boek over de Verkade-albums, getiteld Natuurlijk Verkade.

Details

Titel: Wanhoop nooit aan vooruitgang
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 13-01-2015
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 644 gr
ISBN/ISBN13: 9789461055774
Intern nummer: 23419800

Extra informatie

'Wanhoop nooit aan vooruitgang'- Brieven van Jac. P. Thijsse

Recensie

Jac. P. Thijsse, grondlegger van de Nederlandse natuurbescherming, was een gedreven brievenschrijver. 'Wanhoop nooit aan vooruitgang' bevat de mooiste van de vele brieven die hij heeft geschreven. Thijsse gaf de aanzet tot de oprichting van Natuurmonumenten, hij was schrijver van twintig Verkade-albums, Het Vogeljaar en talloze andere boeken. Weinigen hebben zo veel invloed gehad op het denken over de natuur als Jac. P. Thijsse, en zonder hem had Nederland er anders uitgezien. Zijn meeslepende stijl kenmerkt ook zijn particuliere correspondentie. De brieven geven tal van nieuwe bijzonderheden over zijn leven en werk. Deze bloemlezing, samengesteld door Marga Coesèl, toont Thijsse in al zijn veelzijdigheid: een groot schrijver, een gepassioneerde natuurbeschermer en - vooral - een betrokken en warme persoonlijkheid. Marga Coesèl is biologe en als gastonderzoeker verbonden aan de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Zij schreef een proefschrift over de geschiedenis van de natuurstudie en natuurbescherming in Nederland en is auteur van tal van andere publicaties, waaronder een boek over de Verkade-albums, getiteld Natuurlijk Verkade.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.