Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Toespraken die de wereld veranderden

belangrijke keerpunten in woord en beeld

Toespraken die de wereld veranderden - ISBN: 9789021558127
Prijs: € 24,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (11-11-2014)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Oorlogstaal, oproep tot vrede, verlangen naar vrijheid, woorden van bevlogenheid: belangrijke keerpunten in de geschiedenis zijn vaak ingeleid door een gedenkwaardige, meeslepende of bezielende toespraak. Toespraken die de wereld veranderden is geactualiseerd met 10 nieuwe toespraken, van o.a. Steve Jobs, Al Gore, Julian Assange en Paus Franciscus. Vele vrijheidsstrijders, visionairs, religieuze en politieke leiders komen aan bod: Napoleon, Multatuli, Lincoln, Lenin, Hitler, Stalin, Churchill, koningin Wilhelmina, Mandela, Kennedy, Martin Luther King, Ghandi, Wiesel en Obama.

Elke toespraak wordt ingeleid met een levensbeschrijving en historische informatie. Met de dvd bij deze speciale editie kun je fragmenten zien en beluisteren van de meest indrukwekkende toespraken.

Details

Titel: Toespraken die de wereld veranderden
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 7
Aantal pagina's: 304
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 11-11-2014
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 238 x 160 x 34
Gewicht: 644 gr
ISBN/ISBN13: 9789021558127
Intern nummer: 27314411

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 16-03-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Subliem. Subliem naar idee, subliem naar uitvoering, subliem naar inhoud, subliem naar vorm. Dit is een boek dat de grote toespraken brengen van bekende en minder bekende figuren uit de geschiedenis die een impact hadden op het verloop van de geschiedenis. Want sommige mensen hebben inderdaad een invloed gehad op de geschiedenis door een toespraak, een rede. Natuurlijk denken we onmiddellijk aan uitspraken zoals ‘I have a dream’ van Martin Luther King, of de fameuze ‘Ich bin ein Berliner’ van JFK. Zo krijgen we in dit boek een reeks van bekende toespraken die opmerkelijk kunnen worden genoemd. Een pracht van een boek, met een bundeling van toespraken, redevoeringen die de geschiedenis getekend hebben, gaande van de Griekse filosofen, over Christus, zo doorheen de eeuwen heen naar de meest recente uitspraken van de groten van deze aarde, tot zelfs de speech van Obama in 2008 over ras en politiek. Een bijzondere getuigenis van de geschiedenis, en diegenen die de grote momenten van deze wereld hebben beïnvloed. Meestal kent men maar een kernzin uit deze toespraken. Dit boek geeft echter een ruimere weergave van deze uitspraken, en dit in een historisch kader, nl. een beschrijving van deze personen, hun plaats in de gemeenschap op het ogenblik van hun toespraak, een historische situering met de gevolgen van deze toespraak op hun tijd en ook later. Een uitmuntende getuigenis van het verleden. Een aanrader voor al diegenen die iets meer willen weten van het verleden, zonder enkel beperkt te willen blijven tot de clichés. Zeer interessant en sfeervol gebracht. Korte bibliografieën van markante figuren, aangevuld, deze keer, met een uur op DVD, waar beelden worden gebracht van enkele van deze bijzondere figuren.

Extra informatie

Toespraken die de wereld veranderden

Recensie

Oorlogstaal, oproep tot vrede, verlangen naar vrijheid, woorden van bevlogenheid: belangrijke keerpunten in de geschiedenis zijn vaak ingeleid door een gedenkwaardige, meeslepende of bezielende toespraak. Toespraken die de wereld veranderden is geactualiseerd met 10 nieuwe toespraken, van o.a. Steve Jobs, Al Gore, Julian Assange en Paus Franciscus. Vele vrijheidsstrijders, visionairs, religieuze en politieke leiders komen aan bod: Napoleon, Multatuli, Lincoln, Lenin, Hitler, Stalin, Churchill, koningin Wilhelmina, Mandela, Kennedy, Martin Luther King, Ghandi, Wiesel en Obama. Elke toespraak wordt ingeleid met een levensbeschrijving en historische informatie. Met de dvd bij deze speciale editie kun je fragmenten zien en beluisteren van de meest indrukwekkende toespraken.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.