Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Geschiedenis van de joden in Nederland

Geschiedenis van de joden in Nederland - J.C.H. Blom; Hans Blom; D.J. Wertheim; M. Wertheim; H. Berg; B.T. Wallet - ISBN: 9789460034374
Prijs: € 49,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (22-05-2017)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Sinds de middeleeuwen zijn er joden in Nederland. Vanaf die tijd kenden zij een bijzondere en eigen geschiedenis: van de Sefardische rijkdom en het baanbrekende denken van Spinoza tot de armoede van de Amsterdamse jodenbuurt en de verschrikkingen van de Holocaust. Zij namen volop deel aan de bloei van handel en cultuur tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw, waren inzet van felle debatten in het tijdperk van Verlichting en Revolutie, zochten en vonden daarna hun eigen weg naar emancipatie en integratie. Na de verwoestingen van de Duitse bezetting, ontstond er voorzichtig een naoorlogs Nederlands joods leven dat zich weer een plaats in de Nederlandse samenleving heeft verworven.

Het fascinerende, aangrijpende en soms gruwelijke verhaal van de joden in Nederland, en hun grootse bijdrage aan de geschiedenis van Nederland, wordt als nooit tevoren verteld in het schitterende standaardwerk van Hans Blom c.s.

Details

Titel: Geschiedenis van de joden in Nederland
auteur: J.C.H. Blom; Hans Blom; D.J. Wertheim; M. Wertheim; H. Berg; B.T. Wallet
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 22-05-2017
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789460034374
Intern nummer: 37108449

Recensie

Sinds de middeleeuwen zijn er joden in Nederland. Vanaf die tijd kenden zij een bijzondere en eigen geschiedenis: van de Sefardische rijkdom en het baanbrekende denken van Spinoza tot de armoede van de Amsterdamse jodenbuurt en de verschrikkingen van de Holocaust. Zij namen volop deel aan de bloei van handel en cultuur tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw, waren inzet van felle debatten in het tijdperk van Verlichting en Revolutie, zochten en vonden daarna hun eigen weg naar emancipatie en integratie. Na de verwoestingen van de Duitse bezetting, ontstond er voorzichtig een naoorlogs Nederlands joods leven dat zich weer een plaats in de Nederlandse samenleving heeft verworven. Het fascinerende, aangrijpende en soms gruwelijke verhaal van de joden in Nederland, en hun grootse bijdrage aan de geschiedenis van Nederland, wordt als nooit tevoren verteld in het schitterende standaardwerk van Hans Blom c.s.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen