Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Eerste hulp bij klimaatverwarring

waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem

Eerste hulp bij klimaatverwarring - Pieter Boussemaere - ISBN: 9789059086166
Prijs: € 29,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (31-05-2018)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De klimaatwetenschap heeft alsmaar moeilijker haar boodschap aan de man te brengen. Niet alleen hinkt het onderwijs achterop, in heel wat landen kanten politici en opiniemakers zich steeds harder tegen de bevindingen van klimaatonderzoekers. Wat moeten we daarvan denken? Zou het dan toch allemaal wel meevallen met de opwarming van de aarde?

In 'Eerste hulp bij klimaatverwarring' bekijkt Pieter Boussemaere het klimaat vanuit een historische invalshoek. Hij geeft een overzicht van ons klimaat in verleden, heden en toekomst, met als rode draad het verhaal achter de ontdekking van het probleem, de controverse er rond en de duizelingwekkende belangen waarin het verstrikt raakte.

Ontdek waarom die vele kleine beetjes uiteindelijk toch niet zullen helpen. Waarom onderwijs rond de klimaatverandering een dringende noodzaak is. Waarom we veel meer moeten investeren in 'schone' energie. Maar vooral: waarom de klimaatopwarming geen milieuprobleem is, maar een politiek-economische keuze waar grote financiële belangen tegenover staan.

Pieter Boussemaere is historicus van opleiding en doceert aan de Katholieke Hogeschool Vives. Hij schreef eerder al 'De langste reis. Op zoek naar het ontstaan van de mens (2012)', over de ontstaansgeschiedenis en evolutie van de mens.

Details

Titel: Eerste hulp bij klimaatverwarring
auteur: Pieter Boussemaere
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
Publicatiedatum: 31-05-2018
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 241 x 168 x 20
Gewicht: 835 gr
ISBN/ISBN13: 9789059086166
Intern nummer: 28111181

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-05-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
We worden er elke dag mee geconfronteerd… de klimaatswijziging. Voor de enen een drama. Voor velen een niet meer bij te sturen nachtmerrie. Voor anderen dan ook weer een overroepen probleem. Allemaal de schuld van de mens. Of misschien toch ook weer niet… In elk geval kan je ook als burger in een kort leven merken dat het klimaat wel degelijk aan het veranderen is. Door de verwarring die soms (bewust) wordt bewerkt, door de moeilijkheid van het overbrengen van bepaalde gegevens, doordat geen eenduidige aanpak aanwezig lijkt te zijn, door de politieke lauwheid van optreden, door de activisten die op hun manier de aandacht willen trekken, is het vaak voor de doorsnee burger niet echt meer duidelijk. Kunnen we de doemscenario’s nog voorkomen? Zijn onze pogingen tot beter leven voldoende? Is dit een gedoemd verhaal en zitten we in een niet meer te vermijden nachtmerrie? Met dit boek krijg je een globale benadering en een vrij rationele invalshoek, waar we de geschiedenis van ons klimaat aangereikt krijgen als basis voor de evolutie en de mogelijke toekomst, gebaseerd op de meest diverse onderzoeken die onderbouwd zijn. Het is een helder boek, waar ook de twijfels worden gebracht, en waarbij op een constructieve manier wordt gezocht naar de middelen die men zou moeten kunnen aanwenden om de neerwaartse spiraal toch nog te kunnen ombuigen. Het is een boek dat blinkt door het feit dat we nu eindelijk eens een globale aanpak, een globaal zicht en een begrijpbare en onderbouwde benadering krijgen over een essentieel gegeven van ons leven en dat van onze kinderen. Een must-read!

Extra informatie

Eerste hulp bij klimaatverwarring

Recensie

"Een geslaagde poging om een geladen en vervuild debat van de stemmingmakkerij te ontdoen."

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.