Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een beknopte geschiedenis van Nederland

Een beknopte geschiedenis van Nederland - James C. Kennedy - ISBN: 9789035131989
Prijs: € 19,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (06-04-2017)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Details

Titel: Een beknopte geschiedenis van Nederland
auteur: James C. Kennedy
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 06-04-2017
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 796 gr
ISBN/ISBN13: 9789035131989
Intern nummer: 33475473

Recensie

Wereldwijd geloven veel mensen dat Nederland een uniek land is. Dat heeft te maken met de onttrekking van veel land aan de zee, maar ook met de Nederlandse handelsgeest, de markante culturele erfenis, de religieuze diversiteit en een eeuwenoude traditie van tolerantie. Sinds de negentiende eeuw zien de Nederlanders ook zelf hun land als moreel voorbeeld, een land waarvan de morele superioriteit in buitenlands en binnenlands beleid een inspiratie kan zijn voor anderen. In recente jaren maakt het positieve zelfbeeld over Nederland plaats voor negatieve percepties, nu het land zich volgens velen in een identiteitscrisis bevindt.

James Kennedy, zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en zijn leven lang al geïnteresseerd en gespecialiseerd in de Nederlandse geschiedenis, is de perfecte auteur voor deze Beknopte geschiedenis van Nederland, van het vroegste begin tot nu. Hij beschrijft niet alleen de historische gebeurtenissen, maar plaatst deze ook in internationaal perspectief en vergelijkt ze met ontwikkelingen in andere Europese landen.

James Kennedy (Orange City, Iowa, 1963) is Dean van University College Utrecht en columnist van dagblad Trouw. Hij publiceerde eerder onder andere Nieuw Babylon in aanbouw, Een weloverwogen dood en Bezielende verbanden.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen