Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Duitsland

biografie van een natie

Duitsland - Neil MacGregor - ISBN: 9789048827657
Prijs: € 20,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (16-09-2015)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Duitsland op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De geschiedenis van de laatste 150 jaar is in hoge mate bepaald door één natie: Duitsland.
Aanstichter van twee wereldoorlogen. Verantwoordelijk voor de grootste genocide in de geschiedenis van de mensheid. Tot op de grond toe afgebroken.
Tot twee keer toe herrezen uit de puinhopen. Vijfentwintig jaar na de vorming van het herenigde Duitsland, op 3 oktober 1990, peilt Neil MacGregor ziel en wezen van Duitsland en de Duitsers. In dertig briljante, rijk geïllustreerde beschouwingen beschrijft hij 600 jaar Duitse geschiedenis.

Details

Titel: Duitsland
auteur: Neil MacGregor
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 608
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 16-09-2015
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 1340 gr
ISBN/ISBN13: 9789048827657
Intern nummer: 29956607

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Duitsland… een machtig en groot land. Het land dat zijn stempel weet te leggen op de geschiedenis van vandaag, maar ook in het verleden steeds prominent aanwezig was als hoofdrolspeler van de geschiedenis. Echter niet steeds in het beste daglicht… Indien je de vraag stelt over de rol van Duitsland in het verleden, dan zal het vaak in de richting van de twee wereldoorlogen gaan, met alle nefaste elementen die al reeds in een bibliotheek vol van boeken werden besproken. En dit zijn natuurlijk elementen die je niet uit de weg kan gaan. Maar de geschiedenis van Duistland is uiteraard veel ruimer en rijker dan deze donkere en pijnlijke bladzijden van onze geschiedenis, en dit boek brengt dit op een sublieme wijze in beeld en woord naar de lezer toe. Het is een turf, hoe kan het anders, maar het is een boek dat je met plezier zal lezen, en waar je eigenlijk op een zeer interessante wijze de geschiedenis van dit land ontdekken kan en dit over een periode van omzeggens zeshonderd jaar. In een verhaal dat leest als een roman, en dat wel degelijk als voorbeeld kan staan van hoe geschiedenis zou moeten worden gebracht op school en naar mensen die van geschiedenis houden, zonder een academische achtergrond te hebben. Periode na periode, maar ook doorheen de meest diverse invalshoeken, waardoor je de echte ziel van dit land kan ontdekken en genieten doorheen deze verhalen en de prachtige illustraties, die echter dit boek niet ontwaarden als leesboek, integendeel. Het is een prachtige combinatie van beelden en duidingen, die het luchtig weet te houden. Vlotte doorlezer, wat zeker niet te verwachten is van dit genre… en toch. Hoedje af voor deze auteur die echt wel slaagt om een volledige geschiedenis te brengen van dit machtige land, deze natie, en dit onder al zijn vormen… de positieve, maar ook de minder aangename. Een referentiewerk en een oprechte aanrader voor wie verder wil gaan dan de vooroordelen en de clichés…

Biografie (woord)

Neil MacGregor was van ­2002 tot en met 2015­ directeur van het British Museum. Daarvoor was hij vijftien jaar lang directeur van de National Gallery in Londen. Naast Duitsland, biografie van een natie publiceerde hij onder meer Shakespeare's Rusteloze Wereld en Een geschiedenis van de wereld in 100 voorwerpen.

Extra informatie

Duitsland

Recensie

De geschiedenis van de laatste 150 jaar is in hoge mate bepaald door één natie: Duitsland. Aanstichter van twee wereldoorlogen. Twee keer vernietigend verslagen. Verantwoordelijk voor de grootste genocide in de geschiedenis van de mensheid. Tot op de grond toe afgebroken. Tot twee keer toe herrezen uit de puinhopen van haar eigen geweld. Verdeeld, verkaveld, maar opnieuw uitgegroeid tot de dominante macht in Europa.
Wat weten we eigenlijk van de bewogen geschiedenis van Duitsland? En hoe kijken de Duitsers naar zichzelf en hun eigen historie? Vijfentwintig jaar na de vorming van het nieuwe, herenigde Duitsland, op 3 oktober 1990, peilt Neil MacGregor, directeur van het British Museum, ziel en wezen van Duitsland en de Duitsers. In dertig briljante, rijk geïllustreerde beschouwingen beschrijft hij 600 jaar Duitse geschiedenis.
Wat maakt Duitsland tot Duitsland? MacGregor vertelt het verhaal aan de hand van honderden mensen, voorwerpen, plaatsen, kunstwerken, gebouwen, geschriften. Het gaat over worst, bier, porselein, over schrijvers, schilders en politici, over Goethe, Dürer en Bismarck, over Kant en Gutenberg, over wetenschap, filosofie, muziek, literatuur, kunst, architectuur, industrie. Over de drukpers en de Volkswagen Kever. Over Bauhaus en Buchenwald. Over de betekenis van de Rijn en over de taal van Luther, Heinrich Heine, Thomas Mann en de gebroeders Grimm. Over de etsen van Dürer en de cantates van Bach. Over speelgoed, glaswerk, schilderijen en de oorlogsmonumenten van Ernst Barlach. En over 'Made in Germany'.
Neil MacGregors Duitsland is cultuurgeschiedenis op zijn allerbest - een boek zoals nooit eerder over Duitsland geschreven is.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.