Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Diplomaat van de Tsaar

de ballingen van de Russische Revolutie

Diplomaat van de Tsaar - Angela Dekker - ISBN: 9789045024998
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (23-01-2014)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Diplomaat van de Tsaar op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Toen in oktober 1917 in Rusland de revolutie uitbrak, kreeg de Russische gezant in Den Haag een zenuwinzinking en de eerste secretaris vertrok naar Washington om de Amerikanen tegen de bolsjewieken te mobiliseren. Tweede secretaris Paul Poustochkine moest het fort houden. Hij zette zich aan zijn memoires om greep te krijgen op wat hem was overkomen, op wat hij was verloren en wat er nog restte.
Angela Dekker ging op zoek naar nazaten van de Russische emigrégemeenschap, het 'Russisch strandgoed', zoals de stateloze ballingen werden genoemd. Soldaat Dudewski trouwde een Scheveningse koffiejuffrouw, de kamerheer van de tsaar begon een Russische tearoom en de zoon van een graanhandelaar uit Krasnodar opende galerie Kunst van Onzen Tijd. Klein Rusland in Den Haag.

Details

Titel: Diplomaat van de Tsaar
auteur: Angela Dekker
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 23-01-2014
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789045024998
Intern nummer: 24713699

Extra informatie

Diplomaat van de Tsaar

Recensie

Toen in oktober 1917 in Rusland de revolutie uitbrak, kreeg de Russische gezant in Den Haag een zenuwinzinking en de eerste secretaris vertrok naar Washington om de Amerikanen tegen de bolsjewieken te mobiliseren. Tweede secretaris Paul Poustochkine moest het fort houden. Hij zette zich aan zijn memoires om greep te krijgen op wat hem was overkomen, op wat hij was verloren en wat er nog restte. Angela Dekker ging op zoek naar nazaten van de Russische emigrégemeenschap, het 'Russisch strandgoed', zoals de stateloze ballingen werden genoemd. Soldaat Dudewski trouwde een Scheveningse koffiejuffrouw, de kamerheer van de tsaar begon een Russische tearoom en de zoon van een graanhandelaar uit Krasnodar opende galerie Kunst van Onzen Tijd. Klein Rusland in Den Haag.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.