Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De zijderoutes

Een nieuwe wereldgeschiedenis

De zijderoutes - Peter Frankopan - ISBN: 9789000315703
Prijs: € 49,99
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (25-07-2017)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
De zijderoutes op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: De zijderoutes
auteur: Peter Frankopan
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 25-07-2017
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 1233 gr
ISBN/ISBN13: 9789000315703
Intern nummer: 32115273

Recensie

The Times – ‘Veel boeken beweren “een nieuwe geschiedenis van de wereld” te zijn; dit boek heeft die benaming met recht.’

DWDD-boekentip maart 2016

De zijderoutes is een schitterende verkenning van de elementen die de stuwende kracht waren achter de opkomst en de ondergang van wereldrijken, die de stroom van ideeën en goederen bepaalden en nu een nieuw tijdperk inluiden in de internationale politiek.

Het gebied ten oosten van de Middellandse en de Zwarte Zee tot aan de Himalaya, dwars door Centraal-Azië tot diep in China en India, was duizenden jaren het middelpunt van de aarde. Het is de bakermat van onze beschaving, waar meer dan 2500 jaar v.Chr. metropolen ontstonden als Harappa en Mohenjodaro met een bevolking die in de tienduizenden liep en met straten die waren aangesloten op een geavanceerd rioleringssysteem. Het is ook het gebied van de zijderoutes – handelsroutes maar ook verbindingswegen waarlangs opvattingen, religies, ideeën, cultuur én ziektes zich konden verspreiden.

Hier begint Peter Frankopan zijn nieuwe wereldgeschiedenis. Na de eerste zijderoutes ontstonden er andere: de slavenroute, de goudroute, de route naar het zwarte goud. Maar in onze eenentwintigste eeuw zijn nieuwe routes aan het ontstaan die een grote gelijkenis vertonen met die allereerste, die Centraal-Azië doorkruisten. De zijderoutes komen terug! 

Peter Frankopan studeerde geschiedenis in Cambridge. Hij is sinds 2000 Senior Research Fellow en directeur van The Centre for Byzantine Research aan de universiteit van Oxford. Eerder schreef hij De eerste kruistocht.

The Economist – 'Briljante verhaallijnen (...) Een wereldgeschiedenis die het middelpunt van die wereld naar het oosten verplaatst.'

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen