Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De vreselijke dood van Willem de Zwijger

de eerste politieke moord in een lange rij van spraakmakendee aanslagen met een handvuurwapen

De vreselijke dood van Willem de Zwijger - Lisa Jardine - ISBN: 9789401903837
Prijs: € 16,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (25-08-2015)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'Je zou, met pijn in het hart, kunnen zeggen dat de moderne geschiedenis begon in 1584,' schrijft de Britse Observer naar aanleiding van De vreselijke dood van Willem de Zwijger. De Vader des Vaderlands werd 10 juli dat jaar het eerste politieke slachtoffer van een moordaanslag met een vuurwapen. Abraham Lincoln, Martin Luther King en Pim Fortuyn zouden volgen. Hoogleraar Lisa Jardine, die zeven talen spreekt waaronder Nederlands, vertelt niet alleen het verhaal van dood van Willem van Oranje, maar plaatst dat bovendien in een bredere nationale en internationale context. Jardine heeft een aantal bestsellers geschreven, waaronder het in het Nederlands verschenen boek Gedeelde weelde.

Details

Titel: De vreselijke dood van Willem de Zwijger
auteur: Lisa Jardine
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 25-08-2015
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 278 gr
ISBN/ISBN13: 9789401903837
Intern nummer: 29962967

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-09-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
We schrijven 1584… Willem van Oranje, beter bekend als Willem de Zwijger wordt in een aanslag met een vuurwapen. Op zich een gebeurtenis dat zeker tot het collectief geheugen moet behoren… een bladzijde van de ‘vaderlandse geschiedenis’. Maar wat nog meer bijzonder is aan deze aanslag is dat het de eerste is die met een vuurwapen werd gepleegd op een staatshoofd. Een moord uit politieke overtuiging. Dit korte boekje brengt een verhaal rond deze moord, een duiding en een kadering die toch wel meer dan interessant is, en vlot leesbaar. Maar tevens is het ook een analyse, een bredere benadering dan het geval op zich, en er wordt tevens ook een ruimere studie gemaakt over de plaats van een politieke moord in deze wereld. Hoe dien je deze moord ook te bekijken in een perspectief dat verder gaat dan de gebeurtenissen op dat moment op die plaats. Het is een onconventionele benadering, een heel knappe en intelligente benadering, die ook een erudiete en onderbouwde analyse brengt die toegankelijk werd gehouden voor elkeen van ons, specialisten of leken… Het is een klein, bijna onopvallend boekje, maar waar je met veel genot zal in lezen, als een historische roman, maar ook als een politieke analyse. Nog van dat genre gewenst! Kwaliteitsvol en zonder pretentie.

Extra informatie

De vreselijke dood van Willem de Zwijger

Recensie

‘Je zou, met pijn in het hart, kunnen zeggen dat de moderne geschiedenis begon in 1584,’ schrijft de Britse Observer naar aanleiding van De vreselijke dood van Willem de Zwijger. De Vader des Vaderlands werd 10 juli dat jaar het eerste politieke slachtoffer van een moordaanslag met een vuurwapen. Abraham Lincoln, Martin Luther King en Pim Fortuyn zouden volgen. Hoogleraar Lisa Jardine, die zeven talen spreekt waaronder Nederlands, vertelt niet alleen het verhaal van dood van Willem van Oranje, maar plaatst dat bovendien in een bredere nationale en internationale context. Jardine heeft een aantal bestsellers geschreven, waaronder het in het Nederlands verschenen boek Gedeelde weelde. ‘Krachtig en geweldig verteld… Jardines boek is populaire geschiedenis op zijn best – vlot, duidelijk, gedetailleerd en bijzonder onderhoudend’ – Newsday De vreselijke dood van Willem de Zwijger is een titel die verschijnt in de serie Keerpunten in de geschiedenis

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.