Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Arabische storm

vijf jaar na de lente

De Arabische storm - Sinan Can - ISBN: 9789048830749
Prijs: € 17,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (20-01-2016)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
De Arabische storm op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Vijf jaar na de Arabische Lente reist journalist Sinan Can door de Arabische wereld, van Tunesië tot aan Syrië. Wat hebben de opstanden en het vertrek van langzittende regimes de bevolking opgeleverd? Kregen ze waar ze van droomden?

In dit boek laat Can een groot aantal inwoners aan het woord over de stand van zaken in hun regio - en over de opkomst van IS. Met al die prachtige, kleine verhalen toont hij de hoop, de chaos en het verdriet van de volkeren van het Midden-Oosten. Want oorlog is verschrikkelijk, maar het zijn de menselijke verhalen die ons pas echt beroeren.

Details

Titel: De Arabische storm
auteur: Sinan Can
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 20-01-2016
NUR: Geschiedenis
Gewicht: 331 gr
ISBN/ISBN13: 9789048830749
Intern nummer: 32385841

Biografie (woord)

Sinan Can (1977) is onderzoeksjournalist en documentairemaker. Naast dit boek maakte hij een gelijknamige driedelige documentaire voor BNN-VARA. Eerder werkte hij onder andere aan de spraakmakende Zemblauitzendingen De heilige Ayaan en Gijzeling in Almelo, waarvoor hij de VVOJ Loep-prijs ontving. Voor de vara-documentaireserie Uitgezet kreeg hij de Clara Meijer-Wichmann Penning. Zijn alom geprezen serie Bloedbroeders werd genomineerd voor een ida Award.

Recensie

Vijf jaar na de Arabische Lente reist journalist Sinan Can door de Arabische wereld, van Tunesië tot aan Syrië. Wat hebben de opstanden en het vertrek van langzittende regimes de bevolking opgeleverd? Kregen ze waar ze van droomden? In dit boek laat Can een groot aantal inwoners aan het woord over de stand van zaken in hun regio - en over de opkomst van IS. Met al die prachtige, kleine verhalen toont hij de hoop, de chaos en het verdriet van de volkeren van het Midden-Oosten. Want oorlog is verschrikkelijk, maar het zijn de menselijke verhalen die ons pas echt beroeren.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.