Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Aan de rand van de wereld

hoe de Noordzee ons vormde

Aan de rand van de wereld - MICHAEL PYE - ISBN: 9789085425731
Prijs: € 19,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (14-11-2014)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Aan de rand van de wereld op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In Aan de rand van de wereld beschrijft Michael Pye hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap en een opener visie op liefde en seks. Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm. Pye laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten.

Michael Pye werkt als romanschrijver, journalist, historicus en omroeper. Twintig jaar lang pendelde hij tussen New York en Europa als politiek en cultuur columnist voor verschillende Britse kranten. Pye heeft zowel non-fictieboeken als historische romans gepubliceerd, waaronder Gestolen levens (1999) en Stukken uit Berlijn (2002). Pye woont in Portugal.

Details

Titel: Aan de rand van de wereld
auteur: MICHAEL PYE
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 416
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 14-11-2014
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 236 x 159 x 44
Gewicht: 790 gr
ISBN/ISBN13: 9789085425731
Intern nummer: 27315461

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-05-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Geschiedenis op z’n best… Op een zeer meeslepende wijze, zonder dat je een historicus moet zijn, wordt je meegenomen in een spannend verhaal. Maar tevens ook een bladzijde van de geschiedenis dat niet zomaar conventionele geschiedenis brengt, maar een aspect brengt dat wellicht velen niet weten, en hier op een boeiende wijze in het licht wordt gebracht. We reizen door de tijd en krijgen een schijfje geschiedenis dat leest als een roman, en waar we kijken naar de rol en het belang, maar ook naar het leven zoals het was in de middeleeuwen aan de kust van de Noordzee… Een gegeven dat niet direct zou kunnen aansporen tot groot passie, maar waarbij je je niet mag vergissen, want dit boek brengt heel wat gegevens die onbekend zijn voor de meesten onder ons en toch wel meer dan onverwacht en verrassend kunnen worden beschouwd. Een boeiend relaas, en waar je een ander beeld krijgt van deze streek rond de Noordzee dan wat je zou denken. Kennismaking met het leven zoals het was, maar ook een gekleurd beeld van de maatschappij, de diverse volkeren die op een verrassende wijze meer hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de streek dan de meesten inschatten. Op een heldere wijze, verhalend en leesbaar als een historische roman krijgen we hier een bladzijde uit een veel minder duistere periode dan je jezelf vaak aanhoudt over de Middeleeuwen. Handel, cultuur, strijd, vooruitgang op wetenschappelijk en vooral technologisch vlak, en het leven zoals het was, ook in de kleine dingen… Een inleefbaar verhaal waar je in de tijd kan reizen en genieten van meerwaarde op een vlotte manier. Een formidabel boek, zoals het zou moeten worden gebracht aan de studenten, en waar je enkel maar kan houden van geschiedenis.

Extra informatie

Aan de rand van de wereld

Recensie

De middeleeuwen bij ons, overweldigend verteld door Michael PyeDat de middeleeuwen geen lege donkerte tussen het Romeinse Rijk en de renaissance waren, wisten we al langer. Maar nooit slaagde iemand erin het rijke middeleeuwse leven zo dichtbij te brengen als Michael Pye. Hij beschrijft hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap, een opener visie op liefde en seks. Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm.Pye, gerenommeerd historicus en verteller pur sang, laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten. Aan de hand van een ontzaglijk aantal bronnen beschrijft hij hun smaken, ziektes, technologie, mode enzovoort. Aan de rand van de wereld is een ronduit magnifiek boek over duizend wervelende jaren.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.