Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het volk van Abdelkrim

actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif

Het volk van Abdelkrim - Sietske de Boer - ISBN: 9789081852197
Prijs: € 19,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (04-06-2013)
Genre: Niet-westerse geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Het volk van Abdelkrim op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In dit boek vertelt de auteur het verhaal van de Rif, het gebied waar ruim tachtig procent van de Marokkaanse Nederlanders oorspronkelijk vandaan komt.
De geschiedenis van deze geïsoleerde noordelijke kuststreek aan de Middellandse Zee kenmerkt zich door gewelddadige onderdrukking, emigratie en drugs, maar het heeft ook een rijke Berber-cultuur, die al meer dan 3000 jaar oud is.
In de recente geschiedenis speelt de figuur van Abdelkrim el-Khattabi een centrale rol. Zijn "Ripublik" en zijn strijd tegen de Spaanse bezetter aan het begin van de twintigste eeuw zijn tot op de dag van vandaag bepalend geweest voor de verstandhouding met het centrale gezag in Rabat.
In het boek gaat de auteur op zoek naar de achtergronden van deze moeizame relatie, en geeft ze antwoord op de vraag wie Abdelkrim was, en wie de Riffijnen zijn. Actuele gebeurtenissen zoals de Arabische Lente zet ze in een historisch perspectief.

Sietske de Boer is Arabist en journalist en werkte als correspondent voor verschillende Nederlandse media in Marokko.

Details

Titel: Het volk van Abdelkrim
auteur: Sietske de Boer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Wijdemeer Louw Dijkstra
Publicatiedatum: 04-06-2013
NUR: Niet-westerse geschiedenis
Gewicht: 582 gr
ISBN/ISBN13: 9789081852197
Intern nummer: 24411865

Extra informatie

Het volk van Abdelkrim

Recensie

In dit boek vertelt de auteur het verhaal van de Rif, het gebied waar ruim tachtig procent van de Marokkaanse Nederlanders oorspronkelijk vandaan komt. De geschiedenis van deze geïsoleerde noordelijke kuststreek aan de Middellandse Zee kenmerkt zich door gewelddadige onderdrukking, emigratie en drugs, maar het heeft ook een rijke Berber-cultuur, die al meer dan 3000 jaar oud is. In de recente geschiedenis speelt de figuur van Abdelkrim el-Khattabi een centrale rol. Zijn "Ripublik" en zijn strijd tegen de Spaanse bezetter aan het begin van de twintigste eeuw zijn tot op de dag van vandaag bepalend geweest voor de verstandhouding met het centrale gezag in Rabat. In het boek gaat de auteur op zoek naar de achtergronden van deze moeizame relatie, en geeft ze antwoord op de vraag wie Abdelkrim was, en wie de Riffijnen zijn. Actuele gebeurtenissen zoals de Arabische Lente zet ze in een historisch perspectief. Sietske de Boer is Arabist en journalist en werkte als correspondent voor verschillende Nederlandse media in Marokko.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.