Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wat er op het spel staat

Mijn oproep voor vrede en vrijheid

Wat er op het spel staat - Michail Gorbatsjov - ISBN: 9789000364930
Prijs: € 19,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (23-09-2019)
Genre: Moderne geschiedenis (1870-heden)
Boekenliefde.nl:
Wat er op het spel staat op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Wat er op het spel staat
auteur: Michail Gorbatsjov
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 23-09-2019
NUR: Moderne geschiedenis (1870-heden)
Gewicht: 416 gr
ISBN/ISBN13: 9789000364930
Intern nummer: 44900810

Biografie (woord)

Michail Gorbatsjov (1931) is voormalig secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en was later president van de Sovjet-Unie. Hij speelde een cruciale rol in de Duitse eenwording en het einde van de Koude Oorlog, waarvoor hij in 1990 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Recensie

Gorbatsjov geeft zijn visie op de 21e eeuw

Dertig jaar nadat het verscheurende conflict tussen Oost en West ten einde kwam wordt de wereldvrede opnieuw aan het wankelen gebracht. Amerika heeft zich teruggetrokken uit het ontwapeningsverdrag met Rusland, de Europese Unie valt uit elkaar terwijl China aan een onvoorziene opmars bezig is, en wereldwijd worden vrijheid en zelfbeschikking bedreigd door een golf van nationalisme en radicale ideologieën.

Met het oog op deze alarmerende wereldwijde werkelijkheid waarschuwt Michail Gorbatsjov ons voor de potentieel catastrofale gevolgen hiervan. Gorbatsjov, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1990 voor zijn rol in het beëindigen van de Koude Oorlog, vreest voor een nieuwe, allesvernietigende oorlog als gevolg van het falen van de politieke leiders in het vinden van internationale oplossingen. In zijn betoog legt hij de nadruk op de grote uitdagingen waartegenover de wereld nu staat, zoals de inperking van de democratie en de opkomst van populisten, en vestigt hij zijn hoop op dialoog en verzoening.

Wat er op het spel staat is een cruciale boodschap van een man die weet wat het is om op het wereldtoneel een inspirerend pleidooi te houden voor leiderschap en internationale samenwerking.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen