Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Amerika's destructieve droom

Hoe de mythe een nachtmerrie werd

Amerika's destructieve droom - Evita Neefs - ISBN: 9789085423355
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (15-08-2012)
Genre: Moderne geschiedenis (1870-heden)
Boekenliefde.nl:
Amerika's destructieve droom op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Amerikakenner Evita Neefs over de droom die Amerika ten gronde richt

Wie hard werkt, kan het van voddenraper tot multimiljonair schoppen: op dat geloof zijn De Verenigde Staten gebouwd. Die American dream heeft een akelige keerzijde, zo ontdekte Evita Neefs tijdens de vele reizen die ze naar de VS maakte. De droom is een zoethouder voor het volk, en er hangt bovendien een racistische geur aan. In de logica van de Amerikaanse droom is voor de overheid maar één opdracht weggelegd: zo min mogelijk in de weg staan. De Droom gedoogt geen investeringen in welzijn.

In Amerika’s destructieve droom gaat Evita Neefs op zoek naar de wortels van de mythe. Ze luistert naar Amerikanen die hun geloof in de droom belijden en naar slachtoffers die hun leven verwoest zagen door de mythe. Ze vraagt zich af hoe het mogelijk is dat links in zo’n klimaat stemloos blijft.

Amerika’s destructieve droom biedt inzicht in de psyche van de Amerikaan, of hij nu voor de Tea Party supportert dan wel op de barricaden van Occupy staat.

Evita Neefs (1954) is sinds 1981 journaliste bij De Standaard. Al ruim vijftien jaar schrijft ze over de Verenigde Staten, waar ze vaak voor langere periodes verbleef. Ze behaalde een master in de Politieke wetenschappen aan de University of Oregon, waar ze ook assistent was. In 2008 kreeg ze een Fellowship van het Center for Strategic and International Studies, een denktank in Washington, DC.

Details

Titel: Amerika's destructieve droom
auteur: Evita Neefs
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 304
Uitgever: WPG BE DBBA/Ludion/Lido
Publicatiedatum: 2012-08-15
NUR: Moderne geschiedenis (1870-heden)
Afmetingen: 216 x 140 x 21
Gewicht: 314 gr
ISBN/ISBN13: 9789085423355
Intern nummer: 21109874

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 11-09-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boek dat een zeer gevoelige snaar raakt, want de benadering brengt eigenlijk een zeer concrete opvulling van wat we met z'n allen als de Amerikaanse droom aanzien.... Het feit dat men in Amerika wel degelijk gelijke kansen heeft, en men deze kansen ook kan uitbouwen tot succes... The American Dream staat als een monument, maar maakt blijkbaar ook zeer vele slachtoffers... Want dit idee maakt dat mensen die het niet maken worden gezien als 'losers', luie mensen, mensen die niet opkomen voor hun kansen. Maar tegelijkertijd brengt dit ook een mentaliteit waar men aangewezen is en gelooft in het individualisme, en men de tussenkomst van de overheid, de staat niet weet te waarderen. Op een schokkende wijze maken we een reis door de Amerikaanse maatschappij, waar men wel degelijk ook kennis maakt met die mensen die in een caravan moeten leven, slachtoffer van de crisis, maar die nog steeds zeer patriotisch zijn, en absoluut tegenstander blijven van een socialer opvangnet, een overheid die een sociale zekerheid zou uitbouwen, een betuttelende maatschappij. Het lijkt allemaal ingebakken in de mentaliteit, en maakt dus ook heel wat kapot, heel wat slachtoffers, die door deze ingesteldheid wel degelijk een gevoel van loser hebben. Het is geen aanval, maar een constatatie van wat leeft in deze maatschappij, die velen als voorbeeld nemen, maar wel degelijk op een zeer verrassende wijze de mentaliteit en het gedrag van mensen weet te beïnvloeden tot een gegeven dat wel degelijk niet zo positief is... Een zeer schokkend verhaal, een benadering dat zowel het concrete als het meer sociologische, historische en politieke weet te benaderen, en een confronterend beeld weet te geven van de Amerikaanse maatschappij.

Extra informatie

Amerika's destructieve droom

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.