Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sporen van de grote oorlog

33 W.O.I-hotspots om niet te missen

Sporen van de grote oorlog - Annemie Reyntjens; Luc Corremans - ISBN: 9789058269485
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (19-10-2013)
Genre: Middeleeuwen (500-1500)
Boekenliefde.nl:
Sporen van de grote oorlog op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

- Overzicht van 50 West-Vlaamse plekjes waar de Eerste Wereldoorlog zijn sporen naliet.
- Inclusief boeiende verhalen.

Bij de herdenking van WO I gaat steevast grote aandacht naar Ieper en omstreken. Een begraafplaats als Tyne Cot wordt bezocht door honderdduizenden en de musea in de regio kunnen de toeloop nauwelijks aan. Minder geweten is dat het hele grondgebied van West-Vlaanderen bezaaid is met ontroerende plekjes die de Eerste Wereldoorlog in herinnering brengen.

Wist u bijvoorbeeld dat
- in Komen-Waasten voetballen worden neergelegd bij het kruis ter herdenking van het Kerstbestand 1914?
- op de Belgische begraafplaats in Brugge vooral slachtoffers liggen van de Spaanse griep, vaak gestorven nà de Wapenstilstand?
- in Roeselare op één plek de unieke combinatie te vinden is van Britse, Franse en Belgische WO I-begraafplaats?

Dit boek leidt u naar 50 herdenkingsplekken. Enkele zijn welbekend, maar worden belicht vanuit nieuwe invalshoeken. Het merendeel zal u verrassen. Op deze ontroerende sporen van de Grote Oorlog zal u een massa bijzondere feiten te weten komen over WO I.

Details

Titel: Sporen van de grote oorlog
auteur: Annemie Reyntjens; Luc Corremans
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
Publicatiedatum: 19-10-2013
NUR: Middeleeuwen (500-1500)
Gewicht: 695 gr
ISBN/ISBN13: 9789058269485
Intern nummer: 23999239

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 17-09-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
In deze periode kunnen we op een boeiende wijze weer 'genieten' van de aandacht dat de Eerste Wereldoorlog toegewezen krijgt bij de herdenking van de verjaardag van het begin van de 'Moeder aller Oorlogen'... 100 jaar geleden begon deze oorlog, reden genoeg om dit onder alle mogelijke vormen van herdenkingen, evenementen en boeken onder de aandacht te brengen. Bij deze is de toevloed zo groot dat je wel degelijk het kaf van het koren moet scheiden, al dient gesteld dat deze hommages zeker gekoesterd moeten worden, want we mogen nooit deze oorlog uit het collectief geheugen laten verdwijnen. Het is een les geweest voor de mensheid, en we moeten dit blijvend gedenken. Met een uitgeverij als Davidsfonds zit je uiteraard goed wanneer je kwaliteitsvolle werken zoekt die deze historische bladzijde weet te brengen. Naast de ruime reeks van boeken die in de verlopen jaren werden uitgegeven, hadden we het geluk om drie nieuwe werken in handen te krijgen die zeer zeker meer dan de moeite waard zijn, en pareltjes zijn die behoren tot het goede koren, en door een referentie terzake wordt gebracht. Staf Schoeters brengt weerom een knap verhaal rond een vijftigtal monumenten die ons een herinnering brengen uit de Eerste Wereldoorlog, en die vaak niet 'gezien' worden. Hiermee bedoelen we dat ze of niet gekend zijn, ofwel wel gekend, maar zo dagelijks zichtbaar dat we de vaak niet-gekende verhalen achter deze monumenten niet meer kennen. Boeiend werk, dat zowel naar vorm als naar inhoud behoort tot de betere werken, en die niet enkel leuke lectuur brengen, maar eveneens een leuke gids zijn om op een verrijkende wijze op verkenning te gaan in Vlaanderen naar dit verre verleden.

Extra informatie

Sporen van de grote oorlog

Recensie

- Overzicht van 50 West-Vlaamse plekjes waar de Eerste Wereldoorlog zijn sporen naliet. - Inclusief boeiende verhalen. Bij de herdenking van WO I gaat steevast grote aandacht naar Ieper en omstreken. Een begraafplaats als Tyne Cot wordt bezocht door honderdduizenden en de musea in de regio kunnen de toeloop nauwelijks aan. Minder geweten is dat het hele grondgebied van West-Vlaanderen bezaaid is met ontroerende plekjes die de Eerste Wereldoorlog in herinnering brengen. Wist u bijvoorbeeld dat - in Komen-Waasten voetballen worden neergelegd bij het kruis ter herdenking van het Kerstbestand 1914? - op de Belgische begraafplaats in Brugge vooral slachtoffers liggen van de Spaanse griep, vaak gestorven nà de Wapenstilstand? - in Roeselare op één plek de unieke combinatie te vinden is van Britse, Franse en Belgische WO I-begraafplaats? Dit boek leidt u naar 50 herdenkingsplekken. Enkele zijn welbekend, maar worden belicht vanuit nieuwe invalshoeken. Het merendeel zal u verrassen. Op deze ontroerende sporen van de Grote Oorlog zal u een massa bijzondere feiten te weten komen over WO I.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.