Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wij, Beatrix

Beatrix in haar eigen woorden

Wij, Beatrix - Jan Dijkgraaf - ISBN: 9789045315041
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (16-04-2013)
Genre: Koningshuizen
Boekenliefde.nl:
Wij, Beatrix op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Na 33 jaar besloot koningin Beatrix dat het tijd werd om weer prinses te worden. In 2013 krijgt Nederland voor het eerst sinds 123 jaar weer een koning in de persoon van haar oudste zoon Willem-Alexander. Beatrix was veel minder een vrouw van het volk dan haar moeder Juliana, maar won als koningin langzamerhand toch de liefde van het grote publiek. Enerzijds door haar menselijke gezicht bij grote rampen (Bijlmer, Enschede) te tonen, anderzijds doordat persoonlijk leed haar niet bespaard bleef, met de ziekte en het overlijden van prins Claus én het ski-ongeluk van prins Johan Friso als trieste dieptepunten.

'Wij, Beatrix' presenteert de inzichten die Beatrix, ondanks het leven in een glazen kooi, met de wereld deelde. Meer dan 200 citaten van de vrouw die er in slaagde voor generaties hét gezicht van de constitutionele monarchie in Nederland te zijn. Plus: anderen over Beatrix.

Details

Titel: Wij, Beatrix
auteur: Jan Dijkgraaf
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 16-04-2013
NUR: Koningshuizen
Afmetingen: 200 x 123 x 15
Gewicht: 198 gr
ISBN/ISBN13: 9789045315041
Intern nummer: 24330107

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 18-07-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Beatrix in eigen woorden... De koningin van Nederland trad onlangs af, en er werden heel wat boeken en artikels aan haar gewijd. Biografieën, beschrijvingen,... Maar hoe kan je beter inschatten wie deze dame was als koningin, dan door de uitspraken die ze zelf deed gedurende haar regering.... En dit is de bedoeling van dit boekje, waar we de quotes, de opmerkelijke uitspraken, de toespraken, al dan niet officiële even met de loep bekijken, en waarbij we dan toch wel een preciezer beeld krijgen van de manier waarop Beatrix keek naar een aantal omstandigheden, gegevens, gebeurtenissen, figuren,... Het is een andere, minder conventionele manier om een biografie te brengen van deze dame, en waarbij we haar verhaal even volgen doorheen deze citaten, die verhelderend zijn, en toch wel een ander beeld geven van deze koningin, die niet steeds even vlot bleek, maar wel met een vast idee haar job heeft volbracht. En ze deed het goed, zo bleek bij de reactie van het volk bij haar aftreden. Sfeervol en begeesterend. Knap boekje...

Extra informatie

Wij, Beatrix

Recensie

Na 33 jaar besloot koningin Beatrix dat het tijd werd om weer prinses te worden. In 2013 krijgt Nederland voor het eerst sinds 123 jaar weer een koning in de persoon van haar oudste zoon Willem-Alexander. Beatrix was veel minder een vrouw van het volk dan haar moeder Juliana, maar won als koningin langzamerhand toch de liefde van het grote publiek. Enerzijds door haar menselijke gezicht bij grote rampen (Bijlmer, Enschede) te tonen, anderzijds doordat persoonlijk leed haar niet bespaard bleef, met de ziekte en het overlijden van prins Claus én het ski-ongeluk van prins Johan Friso als trieste dieptepunten. 'Wij, Beatrix' presenteert de inzichten die Beatrix, ondanks het leven in een glazen kooi, met de wereld deelde. Meer dan 200 citaten van de vrouw die er in slaagde voor generaties hét gezicht van de constitutionele monarchie in Nederland te zijn. Plus: anderen over Beatrix.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.