Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mensen zoals bonobo's en chimpansees

een verhaal over evolutie liefde & leiderschap

Mensen zoals bonobo's en chimpansees - Wijnand Libbenga - ISBN: 9789461537409
Prijs: € 18,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (09-05-2015)
Genre: Koningshuizen
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

We gaan steeds verder richting ingewikkelde samenlevingen met ondoorzichtige bestuursapparaten waarin de mens is zoekgeraakt. Mensen zoals bonobo's en chimpansees is een romantisch, maar wetenschappelijk onderbouwd verhaal dat ons juist weer de andere kant mee opneemt: terug naar de mens zelf.
Van de belevingswereld van een puber met brandende vragen komen we uit bij de chimpansees en de bonobo's. En dan gaat er een fascinerende wereld voor ons open die vertelt over mensapen en mensen, en over liefde en leiderschap.
Bovenal laten deze mensapen ons zien dat meer Vrouwelijke samenlevingen een hoop geweld en terreur kunnen voorkomen. Daarmee zijn deze primaten actueler dan ooit!
Het leven en werk van de wereldberoemde Limburgse wetenschapper Eugène Dubois speelt er een essentiële rol. Hij vond als eerste op Java de missing link (een fossiel van de aapmens). Het is dan ook niet verwonderlijk dat Eugène Dubois op mondiaal niveau, maar eerst en vooral ook in Limburg zelf weer volledig op de kaart staat.
Mensen zoals bonobo's en chimpansees laat ons genieten van onze schitterende aarde, van Limburg tot tropisch Afrika en van de schoonheden van de mens: van Balinese dansen en carnaval tot hartstochtelijke liefde.

Details

Titel: Mensen zoals bonobo's en chimpansees
auteur: Wijnand Libbenga
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 232
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Publicatiedatum: 09-05-2015
NUR: Koningshuizen
Afmetingen: 211 x 130 x 20
Gewicht: 310 gr
ISBN/ISBN13: 9789461537409
Intern nummer: 30309991

Extra informatie

Mensen zoals bonobo's en chimpansees

Recensie

We gaan steeds verder richting ingewikkelde samenlevingen met ondoorzichtige bestuursapparaten waarin de mens is zoekgeraakt. Mensen zoals bonobo's en chimpansees is een romantisch, maar wetenschappelijk onderbouwd verhaal dat ons juist weer de andere kant mee opneemt: terug naar de mens zelf. Van de belevingswereld van een puber met brandende vragen komen we uit bij de chimpansees en de bonobo's. En dan gaat er een fascinerende wereld voor ons open die vertelt over mensapen en mensen, en over liefde en leiderschap. Bovenal laten deze mensapen ons zien dat meer Vrouwelijke samenlevingen een hoop geweld en terreur kunnen voorkomen. Daarmee zijn deze primaten actueler dan ooit! Het leven en werk van de wereldberoemde Limburgse wetenschapper Eugène Dubois speelt er een essentiële rol. Hij vond als eerste op Java de missing link (een fossiel van de aapmens). Het is dan ook niet verwonderlijk dat Eugène Dubois op mondiaal niveau, maar eerst en vooral ook in Limburg zelf weer volledig op de kaart staat. Mensen zoals bonobo's en chimpansees laat ons genieten van onze schitterende aarde, van Limburg tot tropisch Afrika en van de schoonheden van de mens: van Balinese dansen en carnaval tot hartstochtelijke liefde.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.