Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het Koninklijk Fotoalbum

Oranje in beeld in de twintigste eeuw

Het Koninklijk Fotoalbum - R. van Heuven - Van Nes - ISBN: 9789068685008
Prijs: € 49,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (28-04-2009)
Genre: Koningshuizen
Boekenliefde.nl:
Het Koninklijk Fotoalbum op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het Koninklijk Fotoalbum Oranje in beeld in de twintigste eeuw Renny van Heuven-van Nes Dit uitzonderlijke boek - het bevat bijna 1200 foto's - geeft een indrukwekkend beeld van een eeuw Koninklijke Familie. Startend in 1900, komen grote gebeurtenissen en officiële ontvangsten voorbij. Maar ook intieme tafereeltjes in de privé-sfeer, in huis of in de tuin, vastgelegd door familieleden zelf. De foto's, waaronder diverse niet eerder gepubliceerde, zijn vooral afkomstig uit de Koninklijke Verzamelingen maar ook uit particuliere collecties. We zien de hechte relatie van het koningshuis met de Nederlandse samenleving, wat tot uitdrukking komt door ontmoetingen met bekende personen en staatshoofden, maar ook met gewone Nederlanders op maatschappelijke, culturele, sportieve en militaire evenementen. Daarnaast biedt het een interessant overzicht van hof-, pers- en privé-fotografie. Door de chronologische volgorde en de heldere fotobijschriften geeft deze uitgave een fascinerend inzicht in een steeds veranderend Nederland - en daarbuiten.

Details

Titel: Het Koninklijk Fotoalbum
auteur: R. van Heuven - Van Nes
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 376
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Publicatiedatum: 28-04-2009
NUR: Koningshuizen
Afmetingen: 322 x 264 x 38
Gewicht: 2643 gr
ISBN/ISBN13: 9789068685008
Intern nummer: 11419840

Extra informatie

Het Koninklijk Fotoalbum geeft een indrukwekkend beeld van de koninklijke familie in de twintigste eeuw. Zowel bijzondere histori-sche gebeurtenissen en officiële ontvangsten alsook intieme taferelen in de privésfeer passeren de revue. We zien dat het koningshuis altijd midden in de samenleving heeft gestaan, wat niet alleen tot uitdrukking komt in ontmoe-tingen met staatshoofden en bekende personen, maar ook met gewone Nederlanders tijdens staat-kundige, militaire, sociale, culturele, sportieve en internationale evenementen. Deze monumentale uitgave bevat 1250 foto s. Deze foto s, waaronder een groot aantal niet eerder gepubliceerde, zijn vooral afkomstig uit de koninklijke verzamelingen en uit openbare en particuliere collecties. Ze vormen tezamen een interessant overzicht van de Nederlandse hof-, pers- en privéfotografie. Door de chronologische volgorde, de historische context waarin de foto s zijn geplaatst en de heldere fotobijschriften maakt Het Koninklijk Fotoalbum op een fascinerende manier zichtbaar hoe Nederland in de twintigste eeuw is veranderd. Het Koninklijk Fotoalbum zal verschijnen op 30 april 2009, de honderdste geboortedag van Koningin Juliana. Het is gebaseerd op het grote tienjarige fotoproject dat sinds 2000 op Paleis Het Loo te zien is. Voor iedereen die geïnteresseerd is in Oranje, Nederland en fotografie is dit waardevolle naslagwerk een feest om te bekijken!

Recensie

Het Koninklijk Fotoalbum geeft een indrukwekkend beeld van de koninklijke familie in de twintigste eeuw. Zowel bijzondere histori-sche gebeurtenissen en officiële ontvangsten alsook intieme taferelen in de privésfeer passeren de revue. We zien dat het koningshuis altijd midden in de samenleving heeft gestaan, wat niet alleen tot uitdrukking komt in ontmoe-tingen met staatshoofden en bekende personen, maar ook met gewone Nederlanders tijdens staat-kundige, militaire, sociale, culturele, sportieve en internationale evenementen. Deze monumentale uitgave bevat 1250 foto’s. Deze foto’s, waaronder een groot aantal niet eerder gepubliceerde, zijn vooral afkomstig uit de koninklijke verzamelingen en uit openbare en particuliere collecties. Ze vormen tezamen een interessant overzicht van de Nederlandse hof-, pers- en privéfotografie. Door de chronologische volgorde, de historische context waarin de foto’s zijn geplaatst en de heldere fotobijschriften maakt Het Koninklijk Fotoalbum op een fascinerende manier zichtbaar hoe Nederland in de twintigste eeuw is veranderd. Het Koninklijk Fotoalbum zal verschijnen op 30 april 2009, de honderdste geboortedag van Koningin Juliana. Het is gebaseerd op het grote tienjarige fotoproject dat sinds 2000 op Paleis Het Loo te zien is. Voor iedereen die geïnteresseerd is in Oranje, Nederland en fotografie is dit waardevolle naslagwerk een feest om te bekijken! Tentoonstelling Een Koninklijk Fotoalbum Paleis Het Loo Nationaal Museum, Apeldoorn. Laatste deel van het grote tienjarige fotoproject: t/m 3 januari 2010

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.